EGGEH MET SPINAZIE (ARABISCHE OMELET)
Onder de Golfstaten verstaat men Bahrein, Qatar, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai en Abu Dhabi maken deel uit van de VAE, die in 1971 is opgericht. De emiraten worden bestuurd door sjeiks en sultans. De Golfstaten hebben een gemeenschappelijk cultureel erfgoed - en een gezamenlijke luchtvaartmaatschappij. Voor de meeste is olie het belangrijkste exportproduct, terwijl daarentegen de landbouw beperkt is door gebrek aan water en bodemverzilting. Enkele landbouwproducten zijn dadels, tomaten en aardappelen.
olie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
300 g spinazie, fijngehakt
1½ theelepel komijn
zout
peper
6 eieren, losgeklopt
Verhit een beetje olie in een ondiepe koekenpan met deksel en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de knoflook toe en laat deze even meefruiten.
Doe de spinazie, de komijn en wat zout en peper erbij en roer alles goed door elkaar.
Kook de spinazie tot deze goed slinkt (roer het regelmatig door), giet de eieren in de pan en roer alles weer goed door.
Dek de pan af en laat het eiermengsel op een lage warmtebron stollen. Zet de warmtebron weer hoog en bak de onderkant van eggeh goudbruin.
Zet de pan even onder een hete grill tot de bovenkant van de omelet goudbruin is.
4 - 6 personen
gebied : Golfstaten
gerechtsoort : eigerecht
bron : Verandering van Spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten