zondag 31 juli 2022

Marokkaanse vissalade (Marokko)

MAROKKAANSE VISSALADE

800 gram krielaardappels
400 gram gekookt krab- of rivierkreeftvlees, afgekoeld, in stukjes
1 bosuitje, fijngesneden
2 eetlepels citroensap
150 gram veldsla of andere sla

ROMIGE MAROKKAANSE DRESSING
125 milliliter mayonaise
6 eetlepels gehakte korianderblaadjes
2 tenen geperste knoflook
1 eetlepel citroensap
½ theelepel (gerookt) paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
¼ theelepel cayennepeper


Kook de aardappels tot ze net gaar zijn, laat afkoelen en halveer ze.
Maak intussen de dressing door alle ingrediënten in een kleine kom te mengen en meng de dressing door de andere ingrediënten. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en serveer met de sla.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 20 / 10 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Delicious. juli 2007