UMPOTULO NA MASI (MAÏS EN MAAS)
1 suikermaïskolf
1¼ deciliter Griekse yoghurt
een beetje zout
Kook de maïskolf een paar minuten in kokend water tot de korrels zacht zijn. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Pluk met de vingers de maïskorrels van de kolf en doe ze in een kommetje. Gebruik een mes als u het lastig vindt de korrels eraf te plukken. Kneus de korrels met een houten lepel of de handgreep van een deegroller.
Breng ze op smaak met zout en peper en schep de korrels in eenpersoons schaaltjes. Schep er een dikke laag yoghurt op en dien het koud op.
1 persoon
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gebied : KwaZoeloe-Natal, Zuid-Afrika
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De groene wereldkeuken : Inspirerende recepten voor een dagje zonder vlees / Troth Wells
zaterdag 7 augustus 2021
Tamia (Soedan)
TAMIA (FALAFEL)
1 blik van 400 gram kikkererwten
2 - 4 tenen knoflook
1 ui
1 groene paprika, fijngehakt
1 theelepel korianderzaad
2 eetlepels fijngesneden koriander
sap van ½ citroen
1 snee brood
2 eetlepels bloem
1 theelepel en 1 eetlepel sesamzaad
1 theelepel bakpoeder
plantaardige olie
zout
peper
Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze in een blender met knoflook, ui, paprika, korianderzaad en verse koriander. Giet het citroensap in een bord en week het brood erin; knijp het vocht eruit. Verkruimel het brood bij het mengsel in de blender. Roer of pureer alles nogmaals en meng er bloem, de theelepel sesamzaad, zout en peper door. Laat het mengsel 10 minuten rusten. Meng vlak voor gebruik het bakpoeder door het falafelmengsel. Proef of het goed op smaak is en doe er zo nodig zout en peper bij. Schep steeds een kleine portie van het mengsel en vorm er platte koekjes van. Bestrooi ze met de eetlepel sesamzaad en bak ze in hete olie in 2 - 3 minuten aan elke kant lichtbruin.
Geef ze met pitabrood, sla en yoghurt.
Voor 24 stuks
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gebied : Soedan
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De groene wereldkeuken : Inspirerende recepten voor een dagje zonder vlees / Troth Wells
1 blik van 400 gram kikkererwten
2 - 4 tenen knoflook
1 ui
1 groene paprika, fijngehakt
1 theelepel korianderzaad
2 eetlepels fijngesneden koriander
sap van ½ citroen
1 snee brood
2 eetlepels bloem
1 theelepel en 1 eetlepel sesamzaad
1 theelepel bakpoeder
plantaardige olie
zout
peper
Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze in een blender met knoflook, ui, paprika, korianderzaad en verse koriander. Giet het citroensap in een bord en week het brood erin; knijp het vocht eruit. Verkruimel het brood bij het mengsel in de blender. Roer of pureer alles nogmaals en meng er bloem, de theelepel sesamzaad, zout en peper door. Laat het mengsel 10 minuten rusten. Meng vlak voor gebruik het bakpoeder door het falafelmengsel. Proef of het goed op smaak is en doe er zo nodig zout en peper bij. Schep steeds een kleine portie van het mengsel en vorm er platte koekjes van. Bestrooi ze met de eetlepel sesamzaad en bak ze in hete olie in 2 - 3 minuten aan elke kant lichtbruin.
Geef ze met pitabrood, sla en yoghurt.
Voor 24 stuks
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gebied : Soedan
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De groene wereldkeuken : Inspirerende recepten voor een dagje zonder vlees / Troth Wells
Abonneren op:
Posts (Atom)