zondag 19 november 2023

Carote al Balsamico (Italië)

CAROTE AL BALSAMICO (WORTELTJES MET BALSAMICOSAUS)

De zoete smaak van de worteltjes wordt geaccentueerd door deze zeer aromatische saus. Gesauteerde worteltjes passen uitstekend bij granen, eieren en andere groenten zoals aardappelen.

2 eetlepels olijfolie
450 gram wortelen, in repen van 1 x 3 centimeter
2 jeneverbessen, gekneusd
4 eetlepels balsamico
1 eetlepel karwijzaad
zout


Verhit de olie op een matig vuur in een grote koekenpan. Voeg, als de olie er vloeistofachtiger gaat uitzien, de worteltjes en jeneverbessen toe. Roer goed. Laat ze ongeveer 20 minuten stoven en roer regelmatig. Voeg indien nodig een beetje water toe om aanbranden te voorkomen. Doe er de balsamico en de karwijzaadjes bij. Zet het vuur lager en laat nog een paar minuten koken, tot de saus gebonden is. Haal de pan van het vuur, voeg een snufje zout toe, dek af en laat een paar minuten staan.
Schep de worteltjes over in een verwarmde schaal en dien ze op.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Italiaanse keuken voor vegetarische fijnproevers / Emanuela Stucchi