zondag 30 mei 2021

Banoffeetoetjes

BANOFFEETOETJES

250 milliliter slagroom
2 eetlepels kristalsuiker
200 gram naturel roomkaas
2 eetlepels poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
200 gram mariabiscuits
50 gram kristalsuiker
40 gram gesmolten boter
400 gram karamelpasta (bebogeen)
2 bananen
geraspte chocolade


Klop de slagroom met 2 eetlepels kristalsuiker in 2 - 3 minuten stijf. Zet opzij. Mix de roomkaas met de poedersuiker en het vanille-extract tot een glad mengsel. Voeg de slagroom toe en mix kort tot een gladde crème. Schep de crème in een spuitzak en zet apart.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en meng met 50 gram kristalsuiker en de gesmolten boter.
Maak de glazen op: begin met koekkruimels, dan karamelpasta, banaan en crème. Herhaal de stappen. Eindig met een toef crème en wat geraspte chocolade.

4 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Uit de keuken van Fatima : Elke dag anders / Fatima El Irari