MANGOSALSA
1 grote, rijpe mango, geschild, in blokjes
2 kleine wortelen, in plakjes
2 stengels bleekselderij, kleingesneden
1 sinaasappel, geschild, kleingesneden
1 groene chilipeper, fijngesneden
handvol koriander, fijngehakt
sap van 1 limoen
peper
Meng alle ingrediënten. Strooi er peper naar smaak over. Laat de salsa 30 minuten rusten voor het serveren.
4 - 6 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : saus
bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott
dinsdag 1 september 2020
Salada de Palmitos (Brazilië)
SALADA DE PALMITOS (SALADE VAN PALMHARTEN)
1 blik palmharten
2 gekookte schoongemaakte paprika’s
2 in blokjes gesneden, met citroensap besprenkelde appels
¼ kop geraspte kokos
mayonaise
1 eetlepel citroensap
tomatenketchup
zout
peper
De mayonaise, zout, peper en tomatenketchup door elkaar roeren. De palmharten in plakjes snijden en met de reepjes paprika, de appel en de kokos vermengen. De mayonaise er door doen.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : salade
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
1 blik palmharten
2 gekookte schoongemaakte paprika’s
2 in blokjes gesneden, met citroensap besprenkelde appels
¼ kop geraspte kokos
mayonaise
1 eetlepel citroensap
tomatenketchup
zout
peper
De mayonaise, zout, peper en tomatenketchup door elkaar roeren. De palmharten in plakjes snijden en met de reepjes paprika, de appel en de kokos vermengen. De mayonaise er door doen.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : salade
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
Caldo Verde (Brazilië)
CALDO VERDE (GROENE SOEP)
500 gram savooiekool
250 gram aardappelen
2 eetlepels olijfolie
zout
peper
1 liter water of vleesbouillon
De dikke nerven van de koolbladeren verwijderen. De bladeren stevig oprollen, de rolletjes met een scherp mes in plakjes snijden. Deze meermaals afspoelen. De aardappelen schillen, gaar koken, door een zeef draaien en op smaak brengen met peper en zout. De stukjes kool in olie aanbraden, de aardappelpuree erbij doen en 1 liter water toevoegen. Net zo lang koken tot de kool gaar is. Nog beter smaakt deze soep als men in plaats van water vleesbouillon gebruikt.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : soep
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
500 gram savooiekool
250 gram aardappelen
2 eetlepels olijfolie
zout
peper
1 liter water of vleesbouillon
De dikke nerven van de koolbladeren verwijderen. De bladeren stevig oprollen, de rolletjes met een scherp mes in plakjes snijden. Deze meermaals afspoelen. De aardappelen schillen, gaar koken, door een zeef draaien en op smaak brengen met peper en zout. De stukjes kool in olie aanbraden, de aardappelpuree erbij doen en 1 liter water toevoegen. Net zo lang koken tot de kool gaar is. Nog beter smaakt deze soep als men in plaats van water vleesbouillon gebruikt.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : soep
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
Quentão Caipira (Brazilië)
QUENTÃO CAIPIRA (BOERENGROG)
½ liter cachaça (eventueel wodka)
1 citroen
2 kruidnagels
1 klein stukje fijngesneden gemberwortel
2 kaneelstokjes
50 gram suiker
1 eetlepel honing
Breng een ½ liter water aan de kook met alle hierboven genoemde ingrediënten, behalve de sterke drank. Laat het geheel gedurende tien minuten zachtjes trekken.
De pan van het vuur nemen en de inhoud door een zeef gieten. De sterke drank toevoegen en zonodig opnieuw verhitten. De drank in aardewerken bekers gloeiend heet serveren.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : drank
bron : De Braziliaanse keuken / Anneke Jansen
½ liter cachaça (eventueel wodka)
1 citroen
2 kruidnagels
1 klein stukje fijngesneden gemberwortel
2 kaneelstokjes
50 gram suiker
1 eetlepel honing
Breng een ½ liter water aan de kook met alle hierboven genoemde ingrediënten, behalve de sterke drank. Laat het geheel gedurende tien minuten zachtjes trekken.
De pan van het vuur nemen en de inhoud door een zeef gieten. De sterke drank toevoegen en zonodig opnieuw verhitten. De drank in aardewerken bekers gloeiend heet serveren.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : drank
bron : De Braziliaanse keuken / Anneke Jansen
Salada de Palmito, Alface e Abacate (Brazilië)
SALADA DE PALMITO, ALFACE E ABACATE (SALADE MET PALMHARTEN, SLA EN AVOCADO)
1 grote krop sla
800 gram palmharten (blik), in dunne plakjes
2 avocado’s, in blokjes
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels azijn
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
Pluk de gewassen slablaadjes in kleine stukjes. leg ze met palmhart en avocado in een slakom. Roer de olie, azijn, zout en peper door elkaar. Schep de salade om en om met deze vinaigrette.
6 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : salade
bron : De Zuid- en Midden-Amerikaanse keuken / Susan Bensusan
1 grote krop sla
800 gram palmharten (blik), in dunne plakjes
2 avocado’s, in blokjes
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels azijn
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
Pluk de gewassen slablaadjes in kleine stukjes. leg ze met palmhart en avocado in een slakom. Roer de olie, azijn, zout en peper door elkaar. Schep de salade om en om met deze vinaigrette.
6 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : salade
bron : De Zuid- en Midden-Amerikaanse keuken / Susan Bensusan
Abonneren op:
Posts (Atom)