woensdag 28 oktober 2020

Forel met mosterd-bieslooksaus

FOREL MET MOSTERD-BIESLOOKSAUS

Terwijl de met ui en bieslook gevulde forel nagaart, verwarmt de magnetron de heerlijke mosterdsaus.

1 kleine ui
20 sprietjes bieslook
1 eetlepel boter of margarine
1 eetlepel bloem
1 eetlepel Franse mosterd
5 eetlepels slagroom
zout
peper
citroensap
2 kleine forellen


Ui pellen en snipperen. Bieslook in kleine stukjes knippen. In schenkkan boter smelten (onafgedekt, op vol vermogen, ½ - 1 minuut). ¼ Deel van ui toevoegen en lichtbruin bakken (onafgedekt, op vol vermogen, 1 - 2 minuten). Erdoor roeren: bloem, mosterd, slagroom en 1 deciliter water. Aan de kook brengen (onafgedekt, op vol vermogen, 2 - 3 minuten). Goed doorroeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Helft van bieslook erdoor roeren. Vis onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout en peper. In schaal leggen. Buikholtes vullen met rest van ui en bieslook. Vis en saus tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In magnetron vis gaar laten worden (afgedekt, op 75% van vermogen, 6 - 8 minuten). 5 Minuten laten nagaren. Intussen saus verwarmen (onafgedekt, op vol vermogen, 2 - 3 minuten). Nogmaals doorroeren. ½ Deel van saus over vis schenken. Rest overdoen in sauskom. Apart erbij geven.

2 personen

voedingswaarde : 315 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip oktober 1987

Tomaten-vissoep

TOMATEN-VISSOEP

Met een pakje tomaten-crèmesoep, gebroken rijst en verschillende vissoorten maakt u in een handomdraai deze heerlijke, goed gevulde maaltijdsoep.

1 zakje tomaten-crèmesoep
50 gram gebroken rijst
1 prei (250 gram)
200 gram kabeljauwfilet
zout
peper
3 tomaten
2 theelepels Franse tuinkruiden
50 gram Noorse garnalen
100 gram gekookte mosselen
25 gram Parmezaanse kaas


In pan 1 liter water met tomaten-crèmesoeppoeder aan de kook brengen volgens gebruiksaanwijzing. Rijst erdoor roeren. 10 Minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Intussen van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In dunne ringen snijden. In zeef wassen en laten uitlekken. Kabeljauwfilet onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In stukjes van 2 centimeter snijden. Bestrooien met zout en peper. Tomaten inkruisen. Enkele tellen onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren en pitjes en vocht verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. In zeef garnalen onder koud water afspoelen. Kabeljauw en Franse tuinkruiden door soep roeren. Nog 5 minuten zachtjes koken. Toevoegen: tomaat, mosselen en garnalen. Tomaten-vissoep in nog 2 minuten door en door heet laten worden. Parmezaanse kaas in schaaltje doen. Apart erbij geven.
Lekker met stokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip oktober 1987