woensdag 28 oktober 2020

Forel met mosterd-bieslooksaus

FOREL MET MOSTERD-BIESLOOKSAUS

Terwijl de met ui en bieslook gevulde forel nagaart, verwarmt de magnetron de heerlijke mosterdsaus.

1 kleine ui
20 sprietjes bieslook
1 eetlepel boter of margarine
1 eetlepel bloem
1 eetlepel Franse mosterd
5 eetlepels slagroom
zout
peper
citroensap
2 kleine forellen


Ui pellen en snipperen. Bieslook in kleine stukjes knippen. In schenkkan boter smelten (onafgedekt, op vol vermogen, ½ - 1 minuut). ¼ Deel van ui toevoegen en lichtbruin bakken (onafgedekt, op vol vermogen, 1 - 2 minuten). Erdoor roeren: bloem, mosterd, slagroom en 1 deciliter water. Aan de kook brengen (onafgedekt, op vol vermogen, 2 - 3 minuten). Goed doorroeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Helft van bieslook erdoor roeren. Vis onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout en peper. In schaal leggen. Buikholtes vullen met rest van ui en bieslook. Vis en saus tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In magnetron vis gaar laten worden (afgedekt, op 75% van vermogen, 6 - 8 minuten). 5 Minuten laten nagaren. Intussen saus verwarmen (onafgedekt, op vol vermogen, 2 - 3 minuten). Nogmaals doorroeren. ½ Deel van saus over vis schenken. Rest overdoen in sauskom. Apart erbij geven.

2 personen

voedingswaarde : 315 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip oktober 1987

Geen opmerkingen: