woensdag 29 november 2017

Russische eieren (Rusland)

RUSSISCHE EIEREN

4 eieren
mayonaise
kaviaar
huzarensalade
2 tomaten
garnalen
sardines
sla
zilveruitjes
augurkjes
asperges


Kook de eieren hard, pel deze en halveer ze. Schep de salade op een schaal met sla, plaats de eieren erop en bedek deze met mayonaise. Garneer met de overige ingrediënten.
Tip: Vervang huzaren- door rijstsalade en mayonaise door kerriesaus.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Goed & Snel koken met ’n eitje / Erdie Burema

Pindasaus met noten

PINDASAUS MET NOTEN

4 eetlepels pindakaas
25 cashewnoten
1 eetlepel ketjap benteng manis
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels water
2 theelepels sambal oelek
½ theelepel djahé (gemberpoeder)


Verwarm al roerende de pindakaas met de ketjap, het citroensap, het water, de sambal en de djahé. Voeg vervolgens de noten toe en maak de saus op smaak af met zout en peper.

4 personen

gerechtsoort : saus

bron : Goed & Snel toveren met ’n eitje / Erdie Burema