ZOETZUUR VARKENSVLEES MET SESAM-RADIJS
300 gram witte rijst
2 eetlepels sesamzaad
300 gram varkenshaas, in plakjes van een ½ centimeter
3 eetlepels arachideolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 zak grof gesneden Chinese wokgroenten (à 400 gram)
50 milliliter gembersiroop
2 eetlepels ketjap
3 eetlepels ketchup
4 eetlepels rijstazijn
2 bosjes radijs, gehalveerd
1 theelepel sesamolie
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi het vlees met zout. Verhit 2 eetlepels arachideolie in een wok en bak het vlees met de knoflook in 4 minuten goudbruin en gaar. Schep uit de wok. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en roerbak de wokgroente 5 minuten. Voeg het vlees toe. Verwarm nog 1 minuut. Breng in een steelpan de gembersiroop, ketjap, ketchup en 3 eetlepels azijn aan de kook. Laat 2 minuten koken. Meng de radijsjes met het sesamzaad, de rest van de azijn, de sesamolie en zout. Verdeel het vlees met de groente over 4 borden en schep de saus erover. Serveer met de rijst en radijs.
4 personen
voedingswaarde : 610 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Kanton, China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande april 2013
vrijdag 19 april 2013
Zoetzuur varkensvlees met lente-uitjes
ZOETZUUR VARKENSVLEES MET LENTE-UITJES
500 gram hamlappen
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sesamolie
2 eetlepels fijn gesnipperde gemberwortel
3 eetlepels basterdsuiker
3 theelepels maïzena
1 deciliter gevogeltefond
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels citroensap
1 - 2 theelepels sambal
2 bosjes lente-uitjes
2 eetlepels olie
Snijd het vlees in smalle reepjes. Roer een marinade van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, de gember, 2 eetlepels basterdsuiker en 2 theelepels maïzena. Schep de reepjes vlees erdoor en laat die, afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten marineren. Roer intussen een sausje van de fond, tomatenketchup, citroensap, sambal en de overgebleven sojasaus, sesamolie, suiker en maïzena. Maak de lente-uitjes schoon en snijd het witte en mooie groene gedeelte schuin in stukjes van 4 centimeter. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de lente-uitjes 2 minuten. Schep ze uit de pan. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de reepjes vlees met de marinade 2 minuten. Schenk het sausje erbij en breng het geheel al roerende aan de kook; laat het mengsel zachtjes 7 minuten pruttelen tot het vlees gaar is. Roer de lente-uitjes erdoor en laat die snel warm worden. Lekker met gekookte of gebakken rijst.
4 personen
bereidings- / wachttijd : 30 / 30 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Lekker & Pittig / Irene van Blommestein
500 gram hamlappen
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sesamolie
2 eetlepels fijn gesnipperde gemberwortel
3 eetlepels basterdsuiker
3 theelepels maïzena
1 deciliter gevogeltefond
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels citroensap
1 - 2 theelepels sambal
2 bosjes lente-uitjes
2 eetlepels olie
Snijd het vlees in smalle reepjes. Roer een marinade van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, de gember, 2 eetlepels basterdsuiker en 2 theelepels maïzena. Schep de reepjes vlees erdoor en laat die, afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten marineren. Roer intussen een sausje van de fond, tomatenketchup, citroensap, sambal en de overgebleven sojasaus, sesamolie, suiker en maïzena. Maak de lente-uitjes schoon en snijd het witte en mooie groene gedeelte schuin in stukjes van 4 centimeter. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de lente-uitjes 2 minuten. Schep ze uit de pan. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de reepjes vlees met de marinade 2 minuten. Schenk het sausje erbij en breng het geheel al roerende aan de kook; laat het mengsel zachtjes 7 minuten pruttelen tot het vlees gaar is. Roer de lente-uitjes erdoor en laat die snel warm worden. Lekker met gekookte of gebakken rijst.
4 personen
bereidings- / wachttijd : 30 / 30 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Lekker & Pittig / Irene van Blommestein
Abonneren op:
Posts (Atom)