dinsdag 25 april 2023

Gevulde minestrone

GEVULDE MINESTRONE

1½ liter groentebouillon
200 gram passata (gezeefde tomaten)
600 gram Italiaanse roerbakgroenten
400 gram cannellinibonen of witte bonen
150 gram kleine pasta
4 eetlepels groene pesto
50 gram Parmezaanse kaas of oude kaas, geraspt


Verhit de bouillon in een soeppan. Voeg de gezeefde tomaten, groenten en bonen toe en breng aan de kook.
Voeg de pasta toe en kook deze in 10 minuten gaar in de soep. Breng op smaak met zout en peper. Schep de minestrone in kommen. Serveer met een lepel pesto en bestrooi met de kaas.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Boodschappen april 2023

Kwarksoes met garnalen

KWARKSOES MET GARNALEN

¼ pak soezenmix
150 gram gepelde Hollandse garnalen
1 bakje kwark à 250 gram
1 pakje Mon Chou à 100 gram
½ deciliter witte wijn
1 eetlepel dille
1 eetlepel peterselie
zout
peper


Oven voorverwarmen op 225°C. Bakplaat invetten. In kom soezendeeg maken. Met lepel 4 hoopjes deeg op bakplaat leggen. In midden van oven soezen in 25 minuten gaar en goudbruin bakken. Op taartrooster laten afkoelen. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. In kom doen: kwark, Mn Chou, wijn, dille, peterselie, zout en peper. Door elkaar roeren. 50 Gram garnalen erdoor scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Soezen halveren. Rest van garnalen over soezenbodems verdelen. Kwarkmengsel erop scheppen. Kapjes erop zetten.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip april 1981

Quornnoedels in Chinese bouillon (China)

QUORNNOEDELS IN CHINESE BOUILLON

4 eetlepels sesamolie
1 lente-uitje, fijngesneden
1 liter kippenbouillon
1 eetlepel Black Bean Sauce (zwarte bonensaus)
1 eetlepel oestersaus
2 eetlepels aardappelzetmeel
zout
peper
4 shiitakepaddenstoelen, in reepjes
1 rode paprika, geschild, in reepjes
1 pakje Egg Noodles à 250 gram (eiernoedels)
4 kleine struikjes paksoi
200 gram Quorn, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngesneden koriander


In 2 eetlepels sesamolie lente-uitje 3 minuten zachtjes bakken. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Black bean sauce en oestersaus toevoegen. Aardappelzetmeel losroeren met 1 eetlepel water en al roerende aan bouillon toevoegen. Shiitake en paprika 3 minuten meekoken. Noedels volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Afgieten, laten uitlekken en door bouillon roeren. In pan rest van sesamolie verhitten en hele paksoistruikjes in 8 minuten beetgaar smoren. In olie Quorn 10 minuten bakken. Quorn met koriander door bouillon roeren. Bouillon in borden scheppen en struikje paksoi erin leggen.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : China
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair april 1998