woensdag 24 augustus 2022

Koude komkommersoep met garnalen

KOUDE KOMKOMMERSOEP MET GARNALEN

1 kleine ui
1 komkommer
1 groentebouillontablet
1 blikje garnalen (netto 200 gram)
2 eetlepels citroensap
15 gram verse koriander
tabasco


Ui pellen en in stukken snijden. Komkommer schillen en in stukken snijden. Ui en komkommer in keukenmachine pureren of met rasp fijn raspen. In pan ½ liter water aan de kook brengen, bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen.
Garnalen afgieten. Van vuur af komkommerpuree, garnalen en citroensap door bouillon roeren. Soep laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In kopje koriander fijnknippen. Soep op smaak brengen met zout en tabasco. Soep in vier borden scheppen en koriander erover strooien.
Serveren met toastjes.

4 personen

voedingswaarde : 45 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande 3 augustus 1995