KALKOENBOUTEN UIT DE OVEN MET CRANBERRY-CHUTNEY
CHUTNEY
350 gram gedroogde cranberries
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
½ bouillonblokje (kippenbouillon)
200 milliliter water of cranberrysap
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels wijnazijn
peper
zout
KALKOENBOUTEN
2 kalkoenbouten
2 eetlepels olie voor het inwrijven
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel grof zout
Maak eerst de chutney. Laat de cranberries weken in heet water. Schil de sjalotjes en de knoflookteentjes en hak ze fijn. Los het bouillonblokje op in 200 milliliter kokend water of cranberrysap. Fruit in een steelpan met dikke bodem in de olie op laag vuur de knoflook en de sjalotten glazig (ze mogen niet bruin worden). Voeg de cranberries, de bouillon, de ahornsiroop, de wijnazijn, en peper en zout toe. Laat het geheel koken tot de bouillon is verdampt. Schenk het mengsel in een inmaakpot en zet deze minstens 3 uur in de koelkast.
Maak nu de kalkoenbouten. Verwarm de oven voor tot 220°C. Wrijf de kalkoenbouten in met de olie, het paprikapoeder en het grove zout. Leg de bouten in een ovenschaal en schenk er 300 milliliter water bij. Laat de kalkoenbouten 1 uur en 15 minuten garen. Draai ze halverwege de baktijd om en bedruip ze regelmatig. Serveer dit gerecht met aardappelpuree.
6 personen
voor- / bereidings- / afkoeltijd : 20 minuten / 2 uur 20 minuten / 3 uur
gebied : Canada
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Recepten uit Canada : Van zoete guilty pleasures tot hoofdgerechten / Frédérique Chartrand
maandag 8 maart 2021
Abonneren op:
Posts (Atom)