PREI-ORZOTTO MET ASPERGES, HAZELNOTEN & RUCOLA
300 gram orzo
750 milliliter groentebouillon
2 preien, in ringetjes
400 gram groene asperges, onderkant eraf en gehalveerd
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zeezout
versgemalen zwarte peper
geraspte schil en het sap van 1 biologische citroen
40 gram hazelnoten
100 gram rucola, grof gesneden
1 - 2 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor tot 200°C. Roer de orzo en groentebouillon in een braadslede door elkaar. Wrijf de prei en asperges in met de olijfolie, het zout, zwarte peper en de citroenschil. Verdeel ze samen met de hazelnoten over de orzo.
Zet het geheel 20 minuten in de oven en roer dan de rucola, het citroensap en de extra olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout, peper en extra citroensap en dien heet op.
3 - 4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : De groene bakplaat : 75 Groenterecepten uit de oven / Rukmini Iyer
zaterdag 19 juni 2021
Risotto met rivierkreeftjes en gerookte zalm
RISOTTO MET RIVIERKREEFTJES EN GEROOKTE ZALM
2 eetlepels arachideolie
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400 gram risottorijst
200 milliliter rosé of witte wijn
800 milliliter visbouillon
2 lente-uitjes, in smalle ringen
50 milliliter kookroom
100 gram gerookte zalm, in reepjes
250 gram rivierkreeftjes
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak 3 minuten, tot de korrels glanzen. Blus af met de rosé en roer tot de wijn is opgenomen door de rijst.
Voeg al roerend een soeplepel bouillon toe en voeg steeds weer een nieuwe lepel toe als de vorige bouillon is opgenomen. Gaar de rijst zo in 20 minuten.
Voeg als de risotto bijna gaar is de bosui, kookroom, zalm en rivierkreeftjes toe. Verwarm nog even en schep de kaas erdoor.
Tip: Vervang de rivierkreeftjes oor roze garnalen
Tip: Voeg tijm toe in plaats van bosui.
4 personen
voedingswaarde : 620 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Boodschappen juni 2021
2 eetlepels arachideolie
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400 gram risottorijst
200 milliliter rosé of witte wijn
800 milliliter visbouillon
2 lente-uitjes, in smalle ringen
50 milliliter kookroom
100 gram gerookte zalm, in reepjes
250 gram rivierkreeftjes
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak 3 minuten, tot de korrels glanzen. Blus af met de rosé en roer tot de wijn is opgenomen door de rijst.
Voeg al roerend een soeplepel bouillon toe en voeg steeds weer een nieuwe lepel toe als de vorige bouillon is opgenomen. Gaar de rijst zo in 20 minuten.
Voeg als de risotto bijna gaar is de bosui, kookroom, zalm en rivierkreeftjes toe. Verwarm nog even en schep de kaas erdoor.
Tip: Vervang de rivierkreeftjes oor roze garnalen
Tip: Voeg tijm toe in plaats van bosui.
4 personen
voedingswaarde : 620 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Boodschappen juni 2021
Abonneren op:
Posts (Atom)