dinsdag 11 februari 2014

Omelet met croûtons en kaas

OMELET MET CROÛTONS EN KAAS

3 sneetjes oud witbrood
1 plak jong belegen kaas (30 gram)
4 eieren
2 eetlepels melk
zout
peper
2 theelepels Dijonmosterd
3 eetlepels margarine
1 teentje knoflook


Van brood en kaas korstjes snijden. In blokjes snijden. 2 borden voorverwarmen. In kom doen: eieren, melk, zout, peper en mosterd. Loskloppen. In kleine koekenpan ½ eetlepel margarine verhitten. Helft van eimengsel erin scheppen en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Op bord laten glijden en warm houden. Op zelfde manier nog 1 omelet bakken. Intussen in andere pan 2 eetlepels margarine verhitten. Knoflook erboven uitpersen. Blokjes brood in 2 minuten goudbruin bakken. Kaas toevoegen. Even meebakken. Op omeletten scheppen. Omeletten dubbelklappen. Lekker met aardappelpuree en witte koolsalade met ananas.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

gerechtsoort : vegetarisch hoofdgerecht

bron : Tip februari 1990