BAGEL GEROOKTE ZALM, ROOMKAAS EN KAPPERTJES
4 bagels sesam
1 kleine rode ui
½ komkommer
200 gram zuivelspread bieslook light
100 gram gerookte zalm
1 eetlepel kappertjes
zwarte peper
Rooster 4 bagels sesam volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper 1 kleine rode ui fijn. Snijd een ½ komkommer in dunne plakjes. Snijd de bagels door en besmeer beide zijden met 200 gram zuivelspread bieslook light. Beleg de bagels met 100 gram gerookte zalm en de plakjes komkommer en bestrooi met de ui en 1 eetlepel kappertjes. Breng op smaak met zwarte peper.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Allerhande 14 april - 24 mei 2020
zaterdag 1 augustus 2020
Madras currysoep (Madras, India)
MADRAS CURRYSOEP
1 eetlepel olie
1 ui, fijngesneden
1 blik gepelde tomaten à 400 gram
200 milliliter kokosmelk
1 naan (brood), in repen
handvol koriander, grof gehakt
MADRAS CURRYPASTA
1 ui, in stukjes
1 rode peper, zaad verwijderd, grof gesneden
3 centimeter gemberwortel, geschild, grof gesneden
3 tenen knoflook
2 theelepels djinten (komijnpoeder)
2 theelepels ketoembar (korianderpoeder)
2 theelepels kurkuma (geelwortelpoeder)
2 theelepels garam masala
Pureer voor de currypasta alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Verhit voor de soep de olie in een pan. Bak de ui zachtjes 5 minuten. Schep 1 eetlepel van de currypasta erdoor (of 2 als je van pittig houdt) en bak 1 minuut tot de geur goed vrijkomt. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm de soep 5 minuten zachtjes. Rooster de repen naan in een broodrooster.
Roer de koriander door de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 2 kommen en geef de naan erbij.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Madras, India
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Delicious. september 2012
1 eetlepel olie
1 ui, fijngesneden
1 blik gepelde tomaten à 400 gram
200 milliliter kokosmelk
1 naan (brood), in repen
handvol koriander, grof gehakt
MADRAS CURRYPASTA
1 ui, in stukjes
1 rode peper, zaad verwijderd, grof gesneden
3 centimeter gemberwortel, geschild, grof gesneden
3 tenen knoflook
2 theelepels djinten (komijnpoeder)
2 theelepels ketoembar (korianderpoeder)
2 theelepels kurkuma (geelwortelpoeder)
2 theelepels garam masala
Pureer voor de currypasta alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Verhit voor de soep de olie in een pan. Bak de ui zachtjes 5 minuten. Schep 1 eetlepel van de currypasta erdoor (of 2 als je van pittig houdt) en bak 1 minuut tot de geur goed vrijkomt. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm de soep 5 minuten zachtjes. Rooster de repen naan in een broodrooster.
Roer de koriander door de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 2 kommen en geef de naan erbij.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Madras, India
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Delicious. september 2012
Abonneren op:
Posts (Atom)