donderdag 21 september 2023

Crema di Cetrioli (Italië)

CREMA DI CETRIOLI (ROMIGE KOMKOMMERSOEP)

Deze lichte soep is zowel warm als koud heerlijk. Dit recept kan ook op andere groenten worden toegepast, bijvoorbeeld venkel, selderij of snijbiet. Als u e soep koud wilt serveren, probeer dan eens de peterselie te vervangen door munt.

2 komkommers, geschild en in dikke plakken gesneden
2 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken gesneden
500 milliliter melk
500 milliliter water
1 glas droge witte wijn
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
zout
peper


Doe de komkommers en de aardappelen in een pan met zware bodem en voeg de melk en het water toe.
Laat ten minste 10 minuten sudderen op een lage vlam of tot de aardappels gaar zijn. Pureer het mengsel in de blender en giet het terug in de pan. Voeg de witte wijn toe, breng weer aan de kook en haal dan onmiddellijk van het vuur. Voeg de peterselie en peper en zout naar smaak toe.
Dien de soep heet op. Of laat hem, als u hem koud wilt serveren, afkoelen. Zet hem voor gebruik ten minste een uur in de koelkast.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Italiaanse keuken voor vegetarische fijnproevers / Emanuela Stucchi

Roll de Salade, Crevettes et Avocat, Citron Vert et Coriandre

ROLL DE SALADE, CREVETTES ET AVOCAT, CITRON VERT ET CORIANDRE (WRAP VAN IJSBERGSLA, GARNALEN, LIMOEN EN KORIANDER)

2 eetlepels olijfolie
400 gram Noorse garnalen
4 theelepels specerijenmix voor guacamole
1 limoen
2 avocado’s
1 krop ijsbergsla
2 eetlepels verse koriander


Verhit de olijfolie in een pan. Breng de garnalen op smaak met de specerijenmix voor guacamole en verwarm ze kort in de olijfolie. Zet apart. Pers het sap uit de limoen.
Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met het limoensap. Was en droog de bladeren van de ijsbergsla. Gebruik 2 à 3 slabladeren als wrap. Leg de garnalen, de blokjes avocado en de koriander op de slabladeren.
Rol de slabladeren op en zet de wrap vast met een cocktailprikker.

4 personen

voedingswaarde : 391 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Carrefour Food Magazine, Rentrée 2021, vertaald en bewerkt door Esther Westerveld

Garnalen en sushirijst in slablad

GARNALEN EN SUSHIRIJST IN SLABLAD

100 gram sushirijst
1 little gem (slakropje)
¼ rode peper, in dunne reepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
100 gram Hollandse garnalen


Sushirijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Van sla 12 blaadjes losmaken en wassen. In kommetje rode peper door olie roeren.
Op elk slablad schepje rijst leggen. Garnalen erover verdelen en klein beetje peperolie erover druppelen. Slabladen dichtvouwen en direct serveren.

12 personen

voedingswaarde : 45 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : Allerhande oktober 2004