vrijdag 12 april 2019

Shourbeh Addas (Syrië)

SHOURBEH ADDAS (PIKANT-ZURE LINZENSOEP)

1 ui
500 gram rode linzen
2 eetlepels olie
1 eetlepel versgemalen peper
1 theelepel vers geraspte nootmuskaat
1 theelepel baharat-kruidenmix
citroensap
1 eetlepel paprikapasta
zout
1 plat rond brood
zonnebloemolie om in te frituren


Pel de ui en snijd hem in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de helft van de ui en 500 gram linzen kort aan. Giet er 1½ liter heet water bij en voeg de andere helft van de ui toe. Breng even aan de kook en laat op halfhoog vuur ongeveer 30 minuten doorkoken.
Voeg peper, nootmuskaat, baharat, citroensap en paprikapasta toe, pureer alles en voeg zout naar smaak toe.
Snijd het brood in kleine stukjes. Verhit de olie in de friteuse of in een hoge pan en frituur hierin de stukjes brood goudbruin.
Schenk de linzensoep in borden of schaaltjes en serveer met het brood.

6 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 40 minuten

gebied : Syrië
gerechtsoort : soep

bron : Malakeh : De authentieke Syrische keuken / Malakeh Jazmati