vrijdag 8 juli 2022

Aalbessenijs met piment

AALBESSENIJS MET PIMENT

2 deciliter bessensap
100 gram suiker
½ theelepel piment
150 gram geriste aalbessen


Verwarm het bessensap met de suiker en de piment al roerend tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel afkoelen. Verdeel het mengsel over 4 ijsvormpjes en verdeel de bessen erover. Laat de ijsjes bevriezen.

4 personen

gerechtsoort : snoep

bron : Menu 26 juli 1995

Blauwe bessenijs met salie

BLAUWE BESSENIJS MET SALIE

2 deciliter blauwe druivensap
100 gram suiker
1 takje verse salie
150 gram blauwe bessen


Verwarm het druivensap met de suiker en de salie al roerend tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel afkoelen. Verdeel het mengsel over 4 ijsvormpjes en verdeel de bessen erover. Laat de ijsjes bevriezen.

4 personen

gerechtsoort : snoep

bron : Menu 26 juli 1995

Frambozenijs met tijm

FRAMBOZENIJS MET TIJM

2 deciliter bosvruchtensap
50 gram suiker
1 takje verse tijm
150 gram frambozen


Verwarm het bosvruchtensap met de suiker en de tijm al roerend tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel afkoelen. Verdeel het mengsel over 4 ijsvormpjes en verdeel de frambozen erover. Laat de ijsjes bevriezen.

4 personen

gerechtsoort : snoep

bron : Menu 26 juli 1995