SALADE DE HARICOTS VERTS (SALADE VAN FRANSE BOONTJES)
300 gram haricots verts
4 eetlepels olijfolie
6 kleine uien, in ringen
9 kleine tomaten, in vieren
3 teentjes knoflook
½ eetlepel Provençaalse kruiden
4 eetlepels rode wijnazijn
zout
peper
citroensap
1 takje peterselie, fijngeknipt
Haricots verts in 10 minuten beetgaar koken. Olie verhitten. Uiringen 3 minuten zachtjes bakken. Tomaat toevoegen en nog 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Provençaalse kruiden, azijn, zout en peper erdoor scheppen. Boontjes en tomaatmengsel door elkaar scheppen. Laten afkoelen. Vlak voor het opdienen salade besprenkelen met citroensap en bestrooien met peterselie.
2 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip augustus 1992
donderdag 27 augustus 2020
Abonneren op:
Posts (Atom)