maandag 25 juni 2018

Andijviesalade met tarwe

ANDIJVIESALADE MET TARWE

1 krop andijvie, in reepjes
1 pak Tarly (tarwekorrels)
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui, fijngesnipperd
½ theelepel komijnpoeder
zout
peper
1 eetlepel witte wijnazijn


Kook de tarwekorrels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de andijvie toe en roerbak tot deze is geslonken.
Roerbak de uitgelekte tarwekorrels mee en schep alles goed door. Breng de salade op smaak met komijnpoeder, zout en peper en laat hem afkoelen.
Meng de resterende olie met azijn, zout en peper tot een dressing en schep deze door de salade.
Verdeel de salade over 4 borden.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 30 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : 50 Recepten voor een frisse, gezonde maaltijd / Francis van Arkel

Roodbaarsfilet op spinaziesalade

ROODBAARSFILET OP SPINAZIESALADE

4 roodbaarsfilets à 150 gram
100 gram verse spinazie, de blaadjes
6 tomaten, zonder zaadlijsten, in kwarten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel suiker
zout
peper
basilicumblaadjes
100 gram veldsla, de blaadjes
25 gram pijnboompitten, geroosterd


Leg de tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, balsamicoazijn, suiker, zout, peper en basilicumblaadjes.
Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en leg ze na de eerste oventijd op de tomaatjes in de oven.
Bak de vis samen met de tomaten in 10 - 20 minuten gaar.
Schep de spinazie en veldsla door elkaar en verdeel ze over 4 borden. Bestrooi de salade met zout en peper.
Leg de roodbaarsfilets op de salade.
Schep de tomaatjes eromheen en garneer met de pijnboompitten.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
voorbereidings- / oven- / bereidingstijd : 10 / 50 / 5 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : 50 Recepten voor een frisse, gezonde maaltijd / Francis van Arkel

Appelsalade met gerookte eendenborst

APPELSALADE MET GEROOKTE EENDENBORST

4 grote appels
400 gram gerookte eendenborst, in plakken
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 theelepels geraspte mierikswortel (uit een potje)
zout
peper
1 krop frisée, in stukjes
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel boter
1 theelepel rietsuiker
1 bolletje mozzarella, in plakken


Klop de olie, het citroensap en de mierikswortel met zout en peper tot een egaal mengsel en schep hiermee de stukken friséesla om.
Verdeel dit mengsel over 4 borden.
Haal met een appelboor het klokhuis uit de (goed gewassen) appel en snijd de appel in niet te dunne plakken. Bestrooi deze met kaneelpoeder.
Verhit de boter in een pan en smelt de rietsuiker. Bak de plakken appel aan beide kanten lichtbruin.
Leg de gebakken appel op de friséesla.
Verdeel de plakken eendenborstfilet en mozzarella over de salade.

4 personen

voedingswaarde : 630 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : 50 Recepten voor een frisse, gezonde maaltijd / Francis van Arkel