ROODBAARSFILET OP SPINAZIESALADE
4 roodbaarsfilets à 150 gram
100 gram verse spinazie, de blaadjes
6 tomaten, zonder zaadlijsten, in kwarten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel suiker
zout
peper
basilicumblaadjes
100 gram veldsla, de blaadjes
25 gram pijnboompitten, geroosterd
Leg de tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, balsamicoazijn, suiker, zout, peper en basilicumblaadjes.
Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en leg ze na de eerste oventijd op de tomaatjes in de oven.
Bak de vis samen met de tomaten in 10 - 20 minuten gaar.
Schep de spinazie en veldsla door elkaar en verdeel ze over 4 borden. Bestrooi de salade met zout en peper.
Leg de roodbaarsfilets op de salade.
Schep de tomaatjes eromheen en garneer met de pijnboompitten.
4 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
voorbereidings- / oven- / bereidingstijd : 10 / 50 / 5 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Salades : 50 Recepten voor een frisse, gezonde maaltijd / Francis van Arkel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten