maandag 25 juni 2018

Appelsalade met gerookte eendenborst

APPELSALADE MET GEROOKTE EENDENBORST

4 grote appels
400 gram gerookte eendenborst, in plakken
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 theelepels geraspte mierikswortel (uit een potje)
zout
peper
1 krop frisée, in stukjes
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel boter
1 theelepel rietsuiker
1 bolletje mozzarella, in plakken


Klop de olie, het citroensap en de mierikswortel met zout en peper tot een egaal mengsel en schep hiermee de stukken friséesla om.
Verdeel dit mengsel over 4 borden.
Haal met een appelboor het klokhuis uit de (goed gewassen) appel en snijd de appel in niet te dunne plakken. Bestrooi deze met kaneelpoeder.
Verhit de boter in een pan en smelt de rietsuiker. Bak de plakken appel aan beide kanten lichtbruin.
Leg de gebakken appel op de friséesla.
Verdeel de plakken eendenborstfilet en mozzarella over de salade.

4 personen

voedingswaarde : 630 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : 50 Recepten voor een frisse, gezonde maaltijd / Francis van Arkel

Geen opmerkingen: