APPELSALADE MET GEROOKTE EENDENBORST
4 grote appels
400 gram gerookte eendenborst, in plakken
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 theelepels geraspte mierikswortel (uit een potje)
zout
peper
1 krop frisée, in stukjes
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel boter
1 theelepel rietsuiker
1 bolletje mozzarella, in plakken
Klop de olie, het citroensap en de mierikswortel met zout en peper tot een egaal mengsel en schep hiermee de stukken friséesla om.
Verdeel dit mengsel over 4 borden.
Haal met een appelboor het klokhuis uit de (goed gewassen) appel en snijd de appel in niet te dunne plakken. Bestrooi deze met kaneelpoeder.
Verhit de boter in een pan en smelt de rietsuiker. Bak de plakken appel aan beide kanten lichtbruin.
Leg de gebakken appel op de friséesla.
Verdeel de plakken eendenborstfilet en mozzarella over de salade.
4 personen
voedingswaarde : 630 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Salades : 50 Recepten voor een frisse, gezonde maaltijd / Francis van Arkel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten