woensdag 10 april 2024

Sorrel (Aruba, Bonaire en Curaçao)

SORREL (HIBISCUS LIMONADE)

In het Caribisch gebied worden e hibiscusbloemen ook wel ‘sorrel’ genoemd. Gelukkig kun je de gedroogde bloemen tegenwoordig ook in Nederland kopen bij sommige theewinkels. Samen met kaneel en sinaasappel maak je er dit heerlijke zoetzure drankje van.

100 gram gedroogde hibiscusbloemen
1 liter water
2 kaneelstokjes
2 flinke repen sinaasappelschil
4 kruidnagels
3 schijfjes verse gember
200 gram (ruwe) rietsuiker


Doe alle ingrediënten samen in een pan en breng deze aan de kook.
Kook de hibiscuslimonade zo’n 20 minuten op héél zacht vuur. Het mengsel zal nu goed van smaak zijn en een prachtige rode kleur hebben.
Zeef de limonade en gooi alle restjes kaneel, sinaasappel en dergelijke weg. Laat het drankje vervolgens helemaal afkoelen.
Zet de hibiscuslimonade daarna nog minstens 2 uur in de koelkast en serveer hem in een groot glas met flink veel ijsblokjes.

4 personen

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : drank

bron : De complete Antilliaanse keuken : 300 Recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao / Jurino Ignacio