maandag 16 juli 2018

Lamskarbonaadjes met paprikaratatouille (Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk)

LAMSKARBONAADJES MET PAPRIKARATATOUILLE

1 kleine rode paprika
1 kleine groene paprika
1 kleine gele paprika
4 lamskarbonaadjes
zout
peper
2 eetlepels Provençaalse mosterd
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel Provençaalse kruiden


Was de paprika’s en snijd ze in stukjes.
Wrijf de karbonaadjes in met zout en peper en bestrijk ze met mosterd. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de karbonaadjes in 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Verhit intussen in een andere koekenpan of hapjespan de rest van de olie en bak de paprika met de Provençaalse kruiden 10 minuten. Pers de knoflook erboven uit en breng de ratatouille op smaak met zout en peper. Leg de karbonaadjes op 2 bordjes en schep de paprikaratatouille ernaast.
Lekker met kummelaardappeltjes en gegratineerde aubergine.

2 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gebied : Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Menu 14 juli 1993