AARDAPPELEN MET KNOFLOOK EN PEPER
Ze lijken wat op pikante frieten, maar zijn niet gefrituurd. Een heerlijk alternatief als u eens iets pikants wilt toevoegen aan een gewoon vlees-, vis- of kipgerecht.
450 gram aardappelen, geschild en gewassen
3 eetlepels olie
½ theelepel zwart mosterdzaad
½ theelepel komijnzaad
4 teentjes knoflook, geperst
¼ - ½ theelepel chilipoeder
½ theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel zout
De aardappelen snijden als patates frites, maar de helft korter. In een grote, ondiepe gietijzeren pan (of een pan met antiaanbaklaag) de olie op matig vuur verhitten. Eerst het mosterdzaad en dan de komijn toevoegen. Als de zaadjes beginnen te springen het knoflook toevoegen en lichtbruin fruiten. De pan van het vuur halen en chilipoeder en kurkuma toevoegen. De aardappelen toevoegen en de pan weer op het vuur zetten. De aardappelen op matig vuur al omscheppend bakken. Het zout toevoegen en de aardappelen omscheppen. Het deksel op de pan leggen, alles 3 - 4 minuten verhitten en dan weer omscheppen. Blijf dit doen tot de aardappelen gaar en lichtbruin zijn, daarna de pan van het vuur halen.
4 - 6 personen
voor- / bereidingstijd : 15 - 20 / 15 minuten
gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson
vrijdag 12 november 2021
Pittige groentesoep (Oost-Azië)
PITTIGE GROENTESOEP
Bepaal zelf in welke hoeveelheden u de aangegeven groenten voor deze smakelijke soep wilt gebruiken.
450 gram mengde groenten, zoals:
worteltjes in korte reepjes
Chinese-koolbladeren, grof gesneden
blaadjes spinazie zonder steel, gewassen en grof gesneden
peultjes
bamboescheuten, dun gesneden
taugé
1 liter water
4 sjalotjes, fijngehakt
¼ - ½ theelepel sambal oelek
klein stukje citroengras, geschild en de kern gehakt
2 laurierblaadjes
1 theelepel donkerbruine suiker
2,2 deciliter kokosmelk
een klein handje verse korianderblaadjes, zonder steeltjes
zout
peper
De groenten voorbereiden zoals aangegeven. Water, sjalotjes, sambal oelek, citroengras, laurierblaadjes en suiker in een grote pan met een dikke bodem doen. Gedeeltelijk afdekken en 15 - 20 minuten zacht laten koken. De wortelreepjes toevoegen en 5 minuten daarna de andere groenten in de bovenstaande volgorde. De taugé mag slechts 2 minuten koken. Kokosmelk en korianderblaadjes toevoegen en 5 minuten zacht laten koken. Zout en peper naar smaak toevoegen en onmiddellijk serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 - 30 minuten
gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson
Bepaal zelf in welke hoeveelheden u de aangegeven groenten voor deze smakelijke soep wilt gebruiken.
450 gram mengde groenten, zoals:
worteltjes in korte reepjes
Chinese-koolbladeren, grof gesneden
blaadjes spinazie zonder steel, gewassen en grof gesneden
peultjes
bamboescheuten, dun gesneden
taugé
1 liter water
4 sjalotjes, fijngehakt
¼ - ½ theelepel sambal oelek
klein stukje citroengras, geschild en de kern gehakt
2 laurierblaadjes
1 theelepel donkerbruine suiker
2,2 deciliter kokosmelk
een klein handje verse korianderblaadjes, zonder steeltjes
zout
peper
De groenten voorbereiden zoals aangegeven. Water, sjalotjes, sambal oelek, citroengras, laurierblaadjes en suiker in een grote pan met een dikke bodem doen. Gedeeltelijk afdekken en 15 - 20 minuten zacht laten koken. De wortelreepjes toevoegen en 5 minuten daarna de andere groenten in de bovenstaande volgorde. De taugé mag slechts 2 minuten koken. Kokosmelk en korianderblaadjes toevoegen en 5 minuten zacht laten koken. Zout en peper naar smaak toevoegen en onmiddellijk serveren.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 - 30 minuten
gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Oriëntaals koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson
Abonneren op:
Posts (Atom)