ZOETE BANANENMACEDOINE
2 bananen (250 gram)
2 eetlepels olie
½ theelepel gember
½ theelepel kaneel
1 snufje kardemom
50 milliliter sinaasappellikeur
50 gram rozijnen
50 gram maraschinokersen
Schil de bananen, snijd ze overlangs in vieren en bak ze in 5 minuten krokant in hete olie. Strooi er gemberpoeder, kaneel en kardemom over. Laat de rozijnen in sinaasappellikeur zwellen. Snijd de maraschinokersen in fijne stukjes en schik ze om de bananen heen. Dien koel op.
Serveren met vanille-ijs.
2 personen
voedingswaarde : 370 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
vrijdag 3 juni 2022
Dadelballetjes (China)
DADELBALLETJES
300 gramgistdeeg (diepvries)
1 eetlepel boter of margarine
50 gram ontpitte dadels
50 gram gehakte amandelen
2 gembernoten
2 eetlepels sherry
1 eetlepel honing
½ theelepel kaneel
1 mespunt kardemom
1 mespunt kruidnagelpoeder
vet voor het bakken
2 eetlepels suiker
Laat het gistdeeg ontdooien.
Smelt voor de vulling de boter in een pan. Snijd de dadels in kleine stukjes, en fruit ze kort in de boter. Hak de amandelen en de gembernoten fijn en fruit ze eventjes mee. Breng op smaak met sherry, honing, kaneel, kardemom en kruidnagel.
Vorm balletjes van het gistdeeg en vul ze met de dadelmassa. Laat ze 12 minuten in een frituurpan uitbakken. Strooi er kaneel en suiker over.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : gebak
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
300 gramgistdeeg (diepvries)
1 eetlepel boter of margarine
50 gram ontpitte dadels
50 gram gehakte amandelen
2 gembernoten
2 eetlepels sherry
1 eetlepel honing
½ theelepel kaneel
1 mespunt kardemom
1 mespunt kruidnagelpoeder
vet voor het bakken
2 eetlepels suiker
Laat het gistdeeg ontdooien.
Smelt voor de vulling de boter in een pan. Snijd de dadels in kleine stukjes, en fruit ze kort in de boter. Hak de amandelen en de gembernoten fijn en fruit ze eventjes mee. Breng op smaak met sherry, honing, kaneel, kardemom en kruidnagel.
Vorm balletjes van het gistdeeg en vul ze met de dadelmassa. Laat ze 12 minuten in een frituurpan uitbakken. Strooi er kaneel en suiker over.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : gebak
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Posts (Atom)