ZOETE BANANENMACEDOINE
2 bananen (250 gram)
2 eetlepels olie
½ theelepel gember
½ theelepel kaneel
1 snufje kardemom
50 milliliter sinaasappellikeur
50 gram rozijnen
50 gram maraschinokersen
Schil de bananen, snijd ze overlangs in vieren en bak ze in 5 minuten krokant in hete olie. Strooi er gemberpoeder, kaneel en kardemom over. Laat de rozijnen in sinaasappellikeur zwellen. Snijd de maraschinokersen in fijne stukjes en schik ze om de bananen heen. Dien koel op.
Serveren met vanille-ijs.
2 personen
voedingswaarde : 370 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
vrijdag 3 juni 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten