VELDSLA MET BIETJES
1 kleine ui
1 dunne prei
200 gram veldsla
potje zoetzure bietjes (à ½ liter)
3 eetlepels olie
2 eetlepels (wijn)azijn
1 theelepel mosterd
½ theelepel suiker
zout
peper
Ui pellen en snipperen. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In dunne ringen snijden en wassen. Veldsla wassen en uitslaan. Bietjes afgieten. In kommetje doen: ui, olie, azijn, mosterd, suiker, zout en peper. Tot sausje roeren.
In slaschaal doen: prei, veldsla en bietjes. Sausje erover schenken. Door elkaar scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 110 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 1 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip november 1982
zaterdag 28 november 2009
Prei met kruidenboter
PREI MET KRUIDENBOTER
750 gram prei
1½ eetlepel kruidenboter
1 takje peterselie
5 eetlepels witte wijn
zout
Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In stukken van 3 centimeter snijden. Wassen. In kommetje kruidenboter zacht roeren. Peterselie erboven fijnknippen en erdoor roeren.
In pan met wijn en zout prei in 15 minuten gaarkoken. Kruidenboter toevoegen en erdoor schudden. Overdoen in schaal.
2 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip november 1982
750 gram prei
1½ eetlepel kruidenboter
1 takje peterselie
5 eetlepels witte wijn
zout
Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In stukken van 3 centimeter snijden. Wassen. In kommetje kruidenboter zacht roeren. Peterselie erboven fijnknippen en erdoor roeren.
In pan met wijn en zout prei in 15 minuten gaarkoken. Kruidenboter toevoegen en erdoor schudden. Overdoen in schaal.
2 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip november 1982
Abonneren op:
Posts (Atom)