VELDSLA MET BIETJES
1 kleine ui
1 dunne prei
200 gram veldsla
potje zoetzure bietjes (à ½ liter)
3 eetlepels olie
2 eetlepels (wijn)azijn
1 theelepel mosterd
½ theelepel suiker
zout
peper
Ui pellen en snipperen. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In dunne ringen snijden en wassen. Veldsla wassen en uitslaan. Bietjes afgieten. In kommetje doen: ui, olie, azijn, mosterd, suiker, zout en peper. Tot sausje roeren.
In slaschaal doen: prei, veldsla en bietjes. Sausje erover schenken. Door elkaar scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 110 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 1 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip november 1982
zaterdag 28 november 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten