dinsdag 9 februari 2021

Couscous met lamsvlees en verse munt

COUSCOUS MET LAMSVLEES EN VERSE MUNT

Snelkook-couscous hoeft alleen maar in heet water te wellen en is dus zo klaar.

100 gram snelkook couscous
1 kleine rode paprika, zaadjes verwijderd, fijngesneden
1 eetlepel krenten
2½ deciliter groentebouillon
2 lamshaasjes of -karbonades
zout
peper
1 eetlepel olijfolie
1 teen knoflook
2 eetlepels fijngesneden munt
50 gram geschaafde amandelen
sap van ½ citroen


Meng de couscous, rode paprika en krenten in een kom. Verwarm de bouillon, schenk dit over het couscousmengsel en laat het 10 minuten afgedekt wellen. Bestrooi het lamsvlees met peper. Verhit de olijfolie en bak de knoflook ½ minuut op een middelhoog vuur. Draai het vuur hoog en bak het lamsvlees in 3 - 4 minuten rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en munt. Rooster de amandelen in 3 minuten goudbruin in een droge koekenpan. Breng de couscous op smaak met zout en peper en roer de geschaafde amandelen er door. Verwijder de knoflook uit het bakvet, voeg het citroensap toe, laat het bakvet nog 1 minuut inkoken. Serveer de couscous met het lamsvlees en de jus.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair februari 2000