SCHUIMOMELET MET GARNALEN
100 gram Noorse garnalen
3 eieren
3 eetlepels melk
zout
1 theelepel chilipoeder
25 gram boter of margarine
1 eetlepel citroensap
1 takje verse dille of 1 eetlepel diepvries dille
In zeef garnalen onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren splitsen. In kom dooiers los roeren met melk, zout en chilipoeder. In andere kom eiwitten stijfkloppen. Door dooiermengsel scheppen. In koekenpan met antiaanbaklaag helft van boter verhitten. Eimengsel erin schenken en over panbodem verdelen. 3 Minuten zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog en onderkant goudbruin is. Intussen in steelpan rest van boter laten smelten. Garnalen en citroensap erdoor scheppen. Op heel zacht vuur in 2 minuten warm laten worden, af en toe roeren. Dille erboven fijnknippen. Omelet op schaal laten glijden. Op een helft garnalen scheppen. Omelet dubbelklappen.
Lekker met volkorenbrood en komkommer.
2 personen
voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip september 1987
maandag 28 september 2020
Mosselsalade met venkelmayonaise (Côte d’Azur, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)
MOSSELSALADE MET VENKELMAYONAISE
200 gram gekookte mosselen
20 kerstomaatjes
200 gram gemengde sla
MAYONAISE
2 eidooiers
2 theelepels citroensap
snufje zout
300 milliliter zonnebloem- of olijfolie (extra vergine)
3 eetlepels fijngehakt venkelgroen
Kook de mosselen of neem kant-en-klaar gekookte mosselen. Halveer de tomaatjes.
Begin met het maken van de mayonaise. Alle ingrediënten hiervoor dienen op kamertemperatuur te zijn. Klop de eidooiers met het citroensap en zout in een kom. Voeg dan, eerst druppelsgewijs, de olie toe. Blijf steeds goed met een garde kloppen. Klop in een dun straaltje de rest van de olie erdoor. Als de mayonaise klaar is, wordt het venkelgroen erdoor geroerd. Verdeel de venkelmayonaise over 4 kleine bakjes. Verdeel de slablaadjes over de borden. Zet in het midden van het bord het bakje mayonaise. Leg de mosselen en tomaatjes eromheen. Prik sla, mossel en tomaatje aan een vork en doop in de mayonaise.
4 personen
voedingswaarde : 152 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Côte d’Azur, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen september 2002
200 gram gekookte mosselen
20 kerstomaatjes
200 gram gemengde sla
MAYONAISE
2 eidooiers
2 theelepels citroensap
snufje zout
300 milliliter zonnebloem- of olijfolie (extra vergine)
3 eetlepels fijngehakt venkelgroen
Kook de mosselen of neem kant-en-klaar gekookte mosselen. Halveer de tomaatjes.
Begin met het maken van de mayonaise. Alle ingrediënten hiervoor dienen op kamertemperatuur te zijn. Klop de eidooiers met het citroensap en zout in een kom. Voeg dan, eerst druppelsgewijs, de olie toe. Blijf steeds goed met een garde kloppen. Klop in een dun straaltje de rest van de olie erdoor. Als de mayonaise klaar is, wordt het venkelgroen erdoor geroerd. Verdeel de venkelmayonaise over 4 kleine bakjes. Verdeel de slablaadjes over de borden. Zet in het midden van het bord het bakje mayonaise. Leg de mosselen en tomaatjes eromheen. Prik sla, mossel en tomaatje aan een vork en doop in de mayonaise.
4 personen
voedingswaarde : 152 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Côte d’Azur, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen september 2002
Mosselen uit Normandië (Normandië, Frankrijk)
MOSSELEN UIT NORMANDIË
2 kilogram mosselen
1 ui
1 venkelknol
5 stengels bleekselderij
25 gram boter of margarine
2 eetlepels dille
1 eetlepel dragon
1 laurierblad
3 deciliter droge witte wijn
zout
peper
Mosselen wassen, open en kapotte weggooien. Laten uitlekken. Ui in ringen, venkel en selderij in kleine stukjes snijden. Boter verhitten. Toevoegen: ui, venkel, selderij, dille, dragon en laurierblad. 10 Minuten bakken. Wijn, zout en peper erbij. Aan de kook brengen. Mosselen erbij doen en 6 - 8 minuten koken.
Serveren met stokbrood of frites met mosterdsaus.
2 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair september 1993
2 kilogram mosselen
1 ui
1 venkelknol
5 stengels bleekselderij
25 gram boter of margarine
2 eetlepels dille
1 eetlepel dragon
1 laurierblad
3 deciliter droge witte wijn
zout
peper
Mosselen wassen, open en kapotte weggooien. Laten uitlekken. Ui in ringen, venkel en selderij in kleine stukjes snijden. Boter verhitten. Toevoegen: ui, venkel, selderij, dille, dragon en laurierblad. 10 Minuten bakken. Wijn, zout en peper erbij. Aan de kook brengen. Mosselen erbij doen en 6 - 8 minuten koken.
Serveren met stokbrood of frites met mosterdsaus.
2 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair september 1993
Maaltijdsalade van mosselen en venkel
MAALTIJDSALADE VAN MOSSELEN EN VENKEL
2 kilogram mosselen, schoongemaakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
versgemalen peper
zout
2 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels mosterd
2 venkelknollen, in dunne reepjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
200 gram verse spinazie, gewassen en gedroogd
1 blik maïs à 300 gram, uitgelekt
Kook de mosselen met 1½ deciliter water, de ui, de knoflook en peper en zout naar smaak 5 minuten op een hoog vuur totdat alle schelpen openstaan. Schud ze tussentijds een keer om.
Giet ze af en vang ½ deciliter van het kookvocht op. Houd 4 mosselen in schelp achter en neem e rest uit de schelpen.
Klop een dressing van het opgevangen kookvocht, de olie, de mayonaise, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Schep de mosselen zonder schelp met de venkel, de paprika, de spinazie en de maïs door elkaar.
Verdeel e salade over 4 borden, lepel de dressing erover en garneer met de achtergehouden mosselen.
Lekker met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 600 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : C1000 Weekmenu tot en met 6 september 2003
2 kilogram mosselen, schoongemaakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
versgemalen peper
zout
2 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels mosterd
2 venkelknollen, in dunne reepjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
200 gram verse spinazie, gewassen en gedroogd
1 blik maïs à 300 gram, uitgelekt
Kook de mosselen met 1½ deciliter water, de ui, de knoflook en peper en zout naar smaak 5 minuten op een hoog vuur totdat alle schelpen openstaan. Schud ze tussentijds een keer om.
Giet ze af en vang ½ deciliter van het kookvocht op. Houd 4 mosselen in schelp achter en neem e rest uit de schelpen.
Klop een dressing van het opgevangen kookvocht, de olie, de mayonaise, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Schep de mosselen zonder schelp met de venkel, de paprika, de spinazie en de maïs door elkaar.
Verdeel e salade over 4 borden, lepel de dressing erover en garneer met de achtergehouden mosselen.
Lekker met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 600 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : C1000 Weekmenu tot en met 6 september 2003
Abonneren op:
Posts (Atom)