SNIJBIET IN SAKE
500 gram snijbiet
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 eetlepels arachideolie
6 eetlepels sake (Japanse rijstwijn) of droge sherry
2 eetlepels lichte sojasaus
2 theelepels suiker
citroensap
witte peper
Verwijder de steelaanzetten van de snijbiet en was het blad. Snijd de stelen met de nerven wigvormig eruit en snijd die in smalle reepjes. Halveer de bladeren in de lengte en snijd ze overlangs in reepjes van 3 centimeter breed. Snipper de sjalotten en de knoflook.
Verhit de olie in een pan of wok. Fruit de sjalot en de knoflook omscheppend kort op middelhoog vuur. Voeg de stelen van de snijbiet toe en roerbak op middelhoog vuur tot ze licht gaan kleuren.
Schep het blad van de snijbiet erdoor. Blus de aanbaksels van de panbodem af met de rijstwijn. Breng op smaak met de sojasaus, de suiker, een paar druppels citroensap en vers gemalen peper.
Geef er gefrituurde of in water gekookte mihoen bij.
4 personen
voedingswaarde : 158 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De Oosterse keuken : De beste recepten (De nieuwe grote kookschool) / Barbara Rias-Bucher en Johann Lafer
vrijdag 17 juli 2020
Abonneren op:
Posts (Atom)