zaterdag 15 juni 2013

Mexican streetsalad (Mexico)

MEXICAN STREETSALAD

2 maïskolven, schoongemaakt
2 rode paprika’s, schoongemaakt
1 courgette, in plakken van 1 centimeter
2 rode pepers
6 eetlepels olijfolie
2 blikken kidneybonen (à 400 gram), uitgelekt
2 tenen knoflook, fijngesneden
15 gram koriander, blaadjes grof gesneden
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 citroen, uitgeperst
1 krop ijsbergsla, in dunne reepjes


Gebruik je de barbecue, steek deze dan aan. Breng een pan met water aan de kook en kook de maïskolven 10 minuten. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de paprika’s in grote stukken en doe met de courgette en rode pepers in een kom. Besprenkel met 3 eetlepels olie en bestrooi met peper en zout. Gril de groenten en pepers 6 minuten op de barbecue of in de grillpan, eventueel in porties. Keer regelmatig. Doe de gegrilde groenten in een schaal, houd de pepers apart. Bestrijk de maïs met 2 eetlepels olie en gril 10 minuten op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig. Snijd de rode pepers heel fijn. Houd je van minder pittig, verwijder dan eerst de zaadlijsten. Meng de pepers met de bonen, knoflook, koriander, het komijnzaad en citroensap. Snijd de maïskorrels van de kolven. Verdeel de sla over een schaal en schep het bonenmengsel erop. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten en maïs erover. Lekker met stokbrood, crème fraîche en stukjes Manchego.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Mexico
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Allerhande juni 2013

Ribeye met chimichurri

RIBEYE MET CHIMICHURRI

4 ribeyes
6 eetlepels olijfolie
blaadjes van 30 gram peterselie
1 eetlepel gedroogde oregano
2 tenen knoflook
1 rode peper
5 eetlepels rodewijnazijn
1 ui, zeer fijn gesnipperd
25 gram bieslook, fijngesneden


Bestrijk het vlees met 2 eetlepels olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 minuten op kamertemperatuur komen. Doe ondertussen voor de chimichurri de rest van de olie met de peterselie, oregano, knoflook, rode peper en azijn in een hoge beker en pureer met een staafmixer. Voeg 1 of 2 eetlepels water toe als het mengsel te dik blijft. Schep de ui en bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rooster het vlees 5 minuten. Keer halverwege. Laat nog 4 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Serveer het vlees met de chimichurri.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande juni 2013