AVOCADO GEVULD MET MOSSELEN
1 kleine ui
2 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
tabasco
1 takje peterselie
100 gram gekookte mosselen
1 zakje mix voor fonduesaus Bourguignonne (Duyvis)
2 eetlepels halfvette mayonaise
1 eetlepel sherry
1 avocado
Ui pellen en fijnsnipperen. In kom doen: olie, citroensap en enkele druppels tabasco. Tot sausje roeren. Peterselie erboven fijnknippen. Erdoor roeren: ui en mosselen. Tot gebruik in koelkast zetten. In kommetje fonduesaus maken met halfvette mayonaise en sherry volgens gebruiksaanwijzing.
Avocado in lengte halveren. Pit verwijderen. Hoog opvullen met mosselmengsel. Op 2 bordjes zetten. Sausje apart erbij geven.
2 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip november 1982
dinsdag 10 november 2009
Mokka-kwark
MOKKA-KWARK
1 bakje magere Franse kwark à 450 gram
1 zakje vanillesuiker
8 eetlepels suiker
1 eetlepel oploskoffie
1/8 liter slagroom
2 eetlepels geschaafde amandelen
3 eetlepels chocoladevlokken (pak)
(4 mokkaboontjes)
In kom doen: kwark, vanillesuiker, 4 eetlepels suiker en oploskoffie. Goed vermengen. In andere kom slagroom met rest van suiker stijfkloppen. Door kwark scheppen, 4 eetlepels achterhouden voor garnering. Kwark in 4 schaaltjes scheppen. Tot gebruik kwark en rest van slagroom in koelkast zetten. In droge pan amandelen goudbruin roosteren.
Kwark garneren met slagroom, amandelen, chocoladevlokken (en mokkaboontje).
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip november 1982
1 bakje magere Franse kwark à 450 gram
1 zakje vanillesuiker
8 eetlepels suiker
1 eetlepel oploskoffie
1/8 liter slagroom
2 eetlepels geschaafde amandelen
3 eetlepels chocoladevlokken (pak)
(4 mokkaboontjes)
In kom doen: kwark, vanillesuiker, 4 eetlepels suiker en oploskoffie. Goed vermengen. In andere kom slagroom met rest van suiker stijfkloppen. Door kwark scheppen, 4 eetlepels achterhouden voor garnering. Kwark in 4 schaaltjes scheppen. Tot gebruik kwark en rest van slagroom in koelkast zetten. In droge pan amandelen goudbruin roosteren.
Kwark garneren met slagroom, amandelen, chocoladevlokken (en mokkaboontje).
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip november 1982
Druiventaartje met kwark
DRUIVENTAARTJE MET KWARK
½ liter blik gepelde druiven
6 mini-taartbodems (pak, Haust)
4 eetlepels abrikozenjam
1 bakje volle kwark à 175 gram (Suprême)
In zeef druiven laten uitlekken. Eventueel pitjes verwijderen. Op 6 bordjes taartbodems zetten. Bestrijken met jam. Kwark erover verdelen. Druiven erop scheppen.
6 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 5 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip november 1982
½ liter blik gepelde druiven
6 mini-taartbodems (pak, Haust)
4 eetlepels abrikozenjam
1 bakje volle kwark à 175 gram (Suprême)
In zeef druiven laten uitlekken. Eventueel pitjes verwijderen. Op 6 bordjes taartbodems zetten. Bestrijken met jam. Kwark erover verdelen. Druiven erop scheppen.
6 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 5 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip november 1982
Abonneren op:
Posts (Atom)