woensdag 6 januari 2021

Courgette-tagliatelle met garnalen in knoflook-bieslookolie (Schiermonnikoog, Friesland, Nederland)

COURGETTE-TAGLIATELLE MET GARNALEN IN KNOFLOOK-BIESLOOKOLIE

½ zakje verse bieslook (à 25 gram)
6 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
300 gram tagliatelle
zout
1 courgette
2 bakjes Hollandse garnalen (à 100 gram, AH)
peper

Boven kommetje bieslook fijn knippen en 4 eetlepels olie erdoor mengen. Knoflook pellen en fijnhakken. Tagliatelle in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar koken.
Intussen courgette wassen en in lengte halveren. Zaadjes met theelepel eruit scheppen. Courgette (met kaasschaaf of rasp) in dunne linten schaven. Courgettelinten door pasta scheppen en circa 1 minuut meekoken. Pasta afgieten en tot gebruik afgedekt laten staan.
In pan rest van olie verhitten en knoflook en garnalen circa 2 minuten al omscheppend bakken. Van vuur af bieslook in olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle met courgette over vier borden verdelen. Garnalen met olie erover scheppen. Serveren met gebakken tomaten uit de oven.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

land : Nederland (Schiermonnikoog)
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande augustus 2001