zaterdag 6 november 2021

Tallarines con Pichones (Peru)

TALLARINES CON PICHONES (PASTA MET GESTOOFDE DUIF)

2 eetlepels plantaardige olie
25 gram boter
6 jonge duiven à 300 - 400 gram, schoongemaakt en gehalveerd
1 rode ui, gehakt
2 tomaten, ontveld, zaad verwijderd en heel erg klein gesneden
1 wortel, geraspt
1 laurierblaadje
1 liter groentebouillon
2 eetlepels rode wijn
25 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
1 kilogram linguine of andere lange dunne pasta
zout
peper


Verhit de olie en 1 theelepel boter in een pan op middelhoog vuur en bak de duiven rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Doe de ui in dezelfde pan en bak hem 2 minuten, tot hij zacht wordt. Voeg de tomaat en wortel toe en bak ze 2 - 3 minuten mee. Doe de duiven dan samen met de laurier in de pan en schenk de bouillon erbij. Breng hem aan de kook en laat het geheel 25 minuten koken op middelhoog vuur, tot het vlees gaar is.
Breng op smaak met zout en peper. Voeg de rode wijn, de resterende boter en de Parmezaanse kaas toe en laat alles nog 2 minuten koken. Neem de pan van het vuur en houd de inhoud warm.
Kook de pasta in een aparte pan in een ruime hoeveelheid licht gezouten water beetgaar. Giet hem af en verdeel hem over vier kommen. Schep de saus met duif erop en serveer direct.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 60 minuten

gebied : Peru
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Peru : Hét kookboek / Gastón Acurio

Pato en Aji (Peru)

PATO EN AJÍ (PERUAANSE EENDENCHILI)

1 eend van 2½ kilogram, in 8 stukken
3 eetlepels plantaardige olie
1 rode ui, gehakt
4 teentjes knoflook, gehakt
2 takjes koriander
1 liter eendenbouillon of water
200 gram yucawortel (cassave), geschild, gekookt en in 4 dikke repen, voor erbij
zout
peper

MARINADE
2½ deciliter bier
4 eetlepels Gelechilipeperpasta
2 eetlepels Mirasol-chilipeperpasta
1 eetlepel Panca-chilipeperpasta


Maak de marinade door alle ingrediënten in een grote kom te mengen.
Bestrooi de stukken eend met zout en peper, leg ze in de marinade en zorg dat ze er rondom mee bedekt zijn. Dek de kom af met plasticfolie en laat de eend 1½ uur marineren in de koelkast.
Verhit de olie in een pan op laag vuur en bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten, tot de ui zacht wordt. Voeg zout en peper toe en laat alles nog 5 minuten bakken, tot de ui goudbruin is.
Doe de stukken eend samen met koriander in de pan, schenk de bouillon erbij en breng hem op laag vuur aan de kook. Kook de eend in 1½ uur gaar.
Serveer de chili met de yucawortel.

4 personen

voorbereidings- / marineer- / bereidingstijd : 15 / 90 / 100 minuten

gebied : Peru
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Peru : Hét kookboek / Gastón Acurio