donderdag 19 april 2018

Haas in witte wijnsaus (Griekenland)

HAAS IN WITTE WIJNSAUS

1 grote panklare haas
azijn
soepgroenten (wortels, knolselderie, uien, prei, peterselie)
bloem
zout
peper
olijfolie
30 gram bloem
½ liter witte wijn
2 - 3 plakken ontbijtspek van ½ centimeter dikte
6 - 8 kleine uitjes
1 teentje knoflook (naar wens)
6 eetlepels tomatenpuree
1 laurierblad
1 klein glas cognac


Was de haas en snijd hem in stukken. Maak een marinade van gelijke delen azijn en water en voeg de kleingesneden soepgroenten toe. Leg de stukken haas erin. Zij moeten helemaal bedekt zijn. Laat alles een nacht marineren. Haal dan de stukken uit de marinade en dep ze droog. Meng bloem met zout en peper en haal hier de stukken haas doorheen. Verhit de olie en bak de haas rondom bruin. Doe de haas in een diepe braadpan. Giet de meeste olie af en bak de bloem in de rest lichtbruin. Giet al roerende de wijn erbij en breng het geheel aan de kook. Giet de saus over de haas. Voeg spek met geschilde uitjes, geperste knoflook, tomatenpuree, laurier, zout en peper toe. Zet de pit op de middelste stand en laat de haas in de gesloten pan smoren tot het vlees zacht is. Verwijder voor het opdienen het laurierblad, snijd het spek in stukken en roer de cognac door de saus.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke