KERRIE-PREISOEP MET CERVELAAT
25 gram boter of margarine
500 gram panklare prei
1 ½ eetlepel kerriepoeder
1 pakje prei-crèmesoep (voor 6 borden, Honig)
100 gram snelkookrijst
200 gram cervelaatworst
zout
peper
In (soep)pan boter verhitten. Prei en kerrie toevoegen en al omscheppend 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: 1 ½ liter koud water, pakje soep en rijst. Aan de kook brengen. Soep 8 minuten met deksel op pan zachtjes laten koken. Intussen cervelaatworst in reepjes van 1 centimeter snijden. Reepjes worst door soep roeren. Soep nog 5 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met harde broodjes.
4 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Allerhande maart 1992
vrijdag 9 maart 2018
Abonneren op:
Posts (Atom)