GROENE THEE MET GEMBER
1 centimeter dikke plak gemberwortel, ongeschild
1 eetlepel losse groene thee
Kook 1 liter (bij voorkeur mineraalarm) water 3 – 4 minuten.
Spoel de theepot om met heet water. Doe de gemberwortel in de voorverwarmde theepot, schenk het kokende water erbij en laat het 2 – 3 minuten trekken. Doe er daarna een klein scheutje koud water bij en voeg de losse groene thee toe. Laat nog 4 – 5 minuten trekken.
4 personen
gerechtsoort : drank
bron : AllerHande november 2006
zondag 30 november 2025
Muntthee met limoen en suiker
MUNTTHEE MET LIMOEN EN SUIKER
1 eetlepel losse Ceylon thee
enkele takjes verse munt
2 eetlepels suiker
1 schijfje limoen
Breng 1 liter water met de suiker aan de kook en laat het 2 – 3 minuten doorkoken.
Spoel de theepot heet om. Doe de thee, munt en limoen in de voorverwarmde theepot en schenk het suikerwater erbij. Laat het enkele minuten trekken en zeef de thee.
Ook heel lekker om koud te drinken.
4 personen
gerechtsoort : drank
bron : AllerHande november 2006
1 eetlepel losse Ceylon thee
enkele takjes verse munt
2 eetlepels suiker
1 schijfje limoen
Breng 1 liter water met de suiker aan de kook en laat het 2 – 3 minuten doorkoken.
Spoel de theepot heet om. Doe de thee, munt en limoen in de voorverwarmde theepot en schenk het suikerwater erbij. Laat het enkele minuten trekken en zeef de thee.
Ook heel lekker om koud te drinken.
4 personen
gerechtsoort : drank
bron : AllerHande november 2006
Lauwwarme pastasalade
LAUWWARME PASTASALADE
300 gram broccoliroosjes
250 gram casoncelli (verse gevulde pasta)
3 eetlepels mosterd-honingdressing
100 gram eikenbladslamelange
50 gram walnoten
Snijd de broccoliroosjes eventueel iets fijner. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook hierin de broccoli 5 – 6 minuten. Voeg na 2 minuten de pasta toe en kook ‘m 3 – 4 minuten mee.
Laat de broccoli en pasta in een vergiet uitlekken, schep ze daarna in een kom om met de helft van de dressing. Schep de rest van de dressing om met de slamelange, doe de sla over in een kom en schep de pasta en broccoli erop. Bestrooi de salade met de walnoten.
Lekker met ciabatta.
2 personen
voedingswaarde : 700 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : AllerHande november 2006
300 gram broccoliroosjes
250 gram casoncelli (verse gevulde pasta)
3 eetlepels mosterd-honingdressing
100 gram eikenbladslamelange
50 gram walnoten
Snijd de broccoliroosjes eventueel iets fijner. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook hierin de broccoli 5 – 6 minuten. Voeg na 2 minuten de pasta toe en kook ‘m 3 – 4 minuten mee.
Laat de broccoli en pasta in een vergiet uitlekken, schep ze daarna in een kom om met de helft van de dressing. Schep de rest van de dressing om met de slamelange, doe de sla over in een kom en schep de pasta en broccoli erop. Bestrooi de salade met de walnoten.
Lekker met ciabatta.
2 personen
voedingswaarde : 700 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : AllerHande november 2006
Abonneren op:
Reacties (Atom)