STEGT KYLLING (KIP MET PETERSELIE)
1 panklare braadkip (1,2 kilogram)
125 gram zachte boter of margarine
10 takjes peterselie
zout
peper
2 deciliter slagroom
Kip onder koud stromend water afspoelen en goed droogdeppen met keukenpapier. In kom 75 gram boter romig kloppen en hiermee buikholte van kip insmeren. Peterselie wassen, goed droogdeppen en in buikholte van kip stoppen. Buikholte met houten cocktailprikker dichtmaken.
Schaal voorverwarmen. In braadpan rest van boter verhitten. Kip in 7 minuten rondom bruin bakken. Kip uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. 1 Deciliter water in pan schenken en alle aanbaksels losroeren. Kip terug in pan leggen en met deksel op pan in 1 uur zachtjes gaar laten worden. Kip uit pan nemen en op voorverwarmde schaal leggen. Helft van braadvocht afgieten. Aan achtergebleven braadvocht slagroom toevoegen en op hoog vuur laten inkoken tot het een licht gebonden saus is. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met gekookte aardappels en komkommersalade.
4 personen
voedingswaarde : 765 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 90 minuten
gebied : Zweden
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande januari 1991
zondag 27 januari 2019
Abonneren op:
Posts (Atom)