dinsdag 31 mei 2022

Kip in pindasaus (China)

KIP IN PINDASAUS

2 kipfilets in blokjes
zout
versgemalen Sichuanpeper
½ theelepels vijfkruidenpoeder
4 eetlepels sesamolie
½ ui in snippers
1 wortel in blokjes
1 stengel bleekselderij
225 milliliter kippenbouillon
½ eetlepel tomatenpuree
150 milliliter pindakaas
1 eetlepel sojasaus
½ theelepels zetmeel
1 snuifje ve-tsin
enkele druppels azijn
1 snuifje bruine suiker
2 eetlepels gehakte bieslook


Fruit de Sichuanpeper in olie aan en haal de korreltjes eruit. Kruid de kipfilet krachtig en braad onder voortdurend wentelen. Haal ze uit de pan en zorg ervoor dat ze warm blijven.
Schep de groenten in het vet en bak ze gaar. Roer de tomatenpuree, de pindakaas, de sojasaus en het zetmeel door de kippenbouillon, en giet die vervolgens bij de groenten. Laat opkoken.
Voeg er de blokjes kipfilet bij, breng op smaak en strooi er de bieslook over.

2 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten

gebied : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn

Varkensvlees met bonen (China)

VARKENSVLEES MET BONEN

300 gram varkensvlees
200 gram groene bonen
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1 theelepel sojasaus
1 snufje zout
1 snufje suiker
1 snufje versgemalen peper
75 milliliter vleesbouillon
½ eetlepel maïszetmeel


Snijd het varkensvlees in fijne repen en de bonen in kleine stukjes.
Plet de knoflook, fruit die in olie en wentel de vleesreepjes daarin gedurende 3 minuten. Voeg er de groenten en kruiden aan toe en roer alles nog 5 minuten flink om.
Giet de bouillon erbij, laten opkoken en aansluitend 4 minuten laten trekken. Vermeng het maïszetmeel met koud water tot een glad papje en bind daarmee de saus.

2 personen

voedingswaarde : 530 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn

Tofusoep met kastanjes (China)

TOFUSOEP MET KASTANJES

125 gram gekruide tofu
150 gram waterkastanjes in blik
260 gram gemengde paddenstoelen in blik
2 eetlepels olijfolie
25 gram ahornsiroop
1 eetlepel vruchtenazijn
Een snufje kruidenpoeder
1 eetlepel sojasaus
½ liter water
1 stengel prei
1 eetlepel zetmeel


Snijd de tofu in fijne blokjes. Laat de kastanjes en paddenstoelen uitlekken.
Giet de olie en de ahornsiroop in een kookpan. Roer het mengsel met een garde bij een matige hitte.
Schep de tofu, de kastanjes en e paddenstoelen in de pan. Blus met azijn. Breng op smaak met kruidenpoeder en sojasaus.
Giet het water erbij en breng aan de kook. Snijd de prei in fijne ringen en voeg ze er ook bij. Bind de soep met een zetmeelpapje en laat ze nogmaals opkoken. Breng op smaak.

2 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : China
gerechtsoort : soep

bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn