zondag 28 januari 2024

Roergebakken kalkoen met noedels (China)

ROERGEBAKKEN KALKOEN MET NOEDELS

100 gram Chinese eiermie
zout
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel sherry
2 eetlepels ketjap manis
200 gram kalkoenfilet, in blokjes
1 eetlepel olie
1 kleine ui, in 8 parten
1 kleine winterwortel, in plakjes
300 gram paksoi, in repen
100 gram taugé
1½ deciliter kippenbouillon


Mie volgens gebruiksaanwijzing met zout beetgaar koken. Oestersaus, sherry en ketjap mengen. Kalkoen erdoor mengen. In wok olie verhitten en ui en wortel op hoog vuur 2 minuten bakken. Paksoi 1 minuut meebakken. Mengsel uit wok scheppen. Kalkoen met marinade in wok doen en op hoog vuur 6 minuten bakken. Gebakken groenten, taugé en bouillon toevoegen en mengsel aan de kook brengen. Noedels erdoor scheppen en meewarmen.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair januari 1998

Eieromeletjes met ham en garnalen (Oosters)

EIEROMELETJES MET HAM EN GARNALEN

1 eetlepel olie
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels tomato frito
2 eetlepels citroensap
2 theelepels donkerbruine suiker
(allesbinder)

OMELETJES
4 eieren
1½ eetlepel Chinese sojasaus (zout)
2 eetlepels fijngesneden bladselderij
50 gram gegrilde achterham, in reepjes
100 gram gekookte gepelde garnalen, grofgesneden
zout
peper
2 eetlepels olie


Voor de zoetzure saus: In olie ui en knoflook 2 minuten zachtjes bakken. Gembersiroop 30 seconden meebakken. Tomato frito, citroensap, suiker en 1½ deciliter water toevoegen en saus afgedekt 10 minuten zachtjes laten koken. Eventueel iets binden met allesbinder.
Voor de omeletjes: Eieren loskloppen met sojasaus. Selderij, ham, garnalen, zout en peper erdoor roeren. In kleine koekenpan in olie van mengsel 4 omeletjes bakken. Omeletjes serveren met saus.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Oosters
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair januari 1998