GEKOOKTE EITJES GEDIPT IN CITROENMAYONAISE MET GROENE KRUIDEN
3 eierdooiers
1 theelepel mosterd
150 milliliter milde olie
citroensap
1 eetlepel fijngesneden peterselie
½ eetlepel fijngesneden bieslook
½ eetlepel fijngesneden dille
4 – 6 gekookte eitjes
Klop de dooiers los met de mosterd en voeg al kloppend druppelsgewijs de olie toe tot een dikke mayonaise ontstaat. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en roer de kruiden erdoor. Serveer de mayonaise als een dip bij de gekookte eitjes.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : hapje
bron : Delicious. juli 2007
woensdag 27 juli 2022
Tomatenratatouille met eieren en feta
TOMATENRATATOUILLE MET EIEREN EN FETA
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
2 aubergines
500 gram rijpe trostomaten
4 eieren
200 gram feta
2 eetlepels grof gesneden koriander
Snij de ui en knoflook fijn en de aubergines, tomaten en feta in kleine blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 – 4 minuten zachtjes. Voeg de aubergines toe en bak deze tot ze bruin zien. Voeg indien nodig wat olijfolie toe. Voeg de tomaten, 1 theelepel suiker en het zout toe. Breek in een kopje één voor één de eieren, laat de dooier heel, en laat ze steeds in een kuiltje van de saus glijden. Bestrooi met peper en druppel er wat olijfolie over. Leg het deksel schuin op de pan en laat de eieren in 10 minuten zachtjes gaar worden. Bestrooi voor het serveren met de feta en koriander. Lekker met knapperig brood of pasta.
4 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair juli 2002
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
2 aubergines
500 gram rijpe trostomaten
4 eieren
200 gram feta
2 eetlepels grof gesneden koriander
Snij de ui en knoflook fijn en de aubergines, tomaten en feta in kleine blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 – 4 minuten zachtjes. Voeg de aubergines toe en bak deze tot ze bruin zien. Voeg indien nodig wat olijfolie toe. Voeg de tomaten, 1 theelepel suiker en het zout toe. Breek in een kopje één voor één de eieren, laat de dooier heel, en laat ze steeds in een kuiltje van de saus glijden. Bestrooi met peper en druppel er wat olijfolie over. Leg het deksel schuin op de pan en laat de eieren in 10 minuten zachtjes gaar worden. Bestrooi voor het serveren met de feta en koriander. Lekker met knapperig brood of pasta.
4 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair juli 2002
Abonneren op:
Posts (Atom)