woensdag 27 juli 2022

Gekookte eitjes gedipt in citroenmayonaise met groene kruiden

GEKOOKTE EITJES GEDIPT IN CITROENMAYONAISE MET GROENE KRUIDEN

3 eierdooiers
1 theelepel mosterd
150 milliliter milde olie
citroensap
1 eetlepel fijngesneden peterselie
½ eetlepel fijngesneden bieslook
½ eetlepel fijngesneden dille
4 – 6 gekookte eitjes


Klop de dooiers los met de mosterd en voeg al kloppend druppelsgewijs de olie toe tot een dikke mayonaise ontstaat. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en roer de kruiden erdoor. Serveer de mayonaise als een dip bij de gekookte eitjes.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : hapje

bron : Delicious. juli 2007

Tomatenratatouille met eieren en feta

TOMATENRATATOUILLE MET EIEREN EN FETA

1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
2 aubergines
500 gram rijpe trostomaten
4 eieren
200 gram feta
2 eetlepels grof gesneden koriander


Snij de ui en knoflook fijn en de aubergines, tomaten en feta in kleine blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 – 4 minuten zachtjes. Voeg de aubergines toe en bak deze tot ze bruin zien. Voeg indien nodig wat olijfolie toe. Voeg de tomaten, 1 theelepel suiker en het zout toe. Breek in een kopje één voor één de eieren, laat de dooier heel, en laat ze steeds in een kuiltje van de saus glijden. Bestrooi met peper en druppel er wat olijfolie over. Leg het deksel schuin op de pan en laat de eieren in 10 minuten zachtjes gaar worden. Bestrooi voor het serveren met de feta en koriander. Lekker met knapperig brood of pasta.

4 personen

voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair juli 2002