KWARKCOCKTAIL MET GARNALEN EN KRAB
150 gram gepelde Noorse garnalen
1 blikje krab
4 takjes peterselie
7 eetlepels roomkwark (150 gram)
1 eetlepel cognac
½ eetlepel whisky
zout
peper
1 zoetzure appel
1/8 liter slagroom
1 eetlepel citroensap
tabasco
In zeef onder koud stromend water garnalen afspoelen. Laten uitlekken. Krabvlees afgieten. Met vork losmaken. In kopje peterselie fijnknippen. In kom doen: kwark, cognac, whisky, zout en peper. Door elkaar roeren. Appel schillen en klokhuis verwijderen. Boven kwark fijn raspen. In andere kom slagroom half stijfkloppen. Door kwark scheppen: garnalen (2 eetlepels achterhouden), krab (4 mooie stukjes achterhouden), peterselie en slagroom. Op smaak brengen met citroensap en enkele druppels tabasco.
Kwarkmengsel over 4 glazen verdelen. Garneren met achtergehouden garnalen en stukjes krab.
4 personen
voedingswaarde : 245 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip april 1982
maandag 24 april 2023
Visburgers met saffraansaus
VISBURGERS MET SAFFRAANSAUS
250 gram wijtingfilet
1 ei
1 bekertje crème fraîche à 125 milliliter
½ theelepel zout
vers gemalen peper
50 gram zalmsnippers
1 eetlepel fijngeknipte dille
1 envelopje saffraan
25 gram boter
2 eetlepels droge witte vermout
(2 takjes dille)
Snijd de vis in stukken en pureer ze in de keukenmachine, klop het ei los. Meng de helft van het ei, 2 eetlepels crème fraîche, zout en peper door de vis. Schep de zalmsnippers en de dille erdoor. Vorm van dit mengsel 6 kleine burgertjes. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Week de saffraandraadjes 5 minuten in ½ deciliter kokend water. Verhit de boter en een koekenpan en bak de visburgers in 3 minuten goudbruin en gaar. Verwarm intussen het saffraanvocht met de vermout en de crème fraîche al roerende tot een lichtgebonden saus. Leg de visburgers op 2 warme borden en schenk de saus erover (Garneer met een takje dille.)
Lekker met Lollo bionda met geroosterde hazelnoten.
2 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 7 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Menu 21 april 1993
250 gram wijtingfilet
1 ei
1 bekertje crème fraîche à 125 milliliter
½ theelepel zout
vers gemalen peper
50 gram zalmsnippers
1 eetlepel fijngeknipte dille
1 envelopje saffraan
25 gram boter
2 eetlepels droge witte vermout
(2 takjes dille)
Snijd de vis in stukken en pureer ze in de keukenmachine, klop het ei los. Meng de helft van het ei, 2 eetlepels crème fraîche, zout en peper door de vis. Schep de zalmsnippers en de dille erdoor. Vorm van dit mengsel 6 kleine burgertjes. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Week de saffraandraadjes 5 minuten in ½ deciliter kokend water. Verhit de boter en een koekenpan en bak de visburgers in 3 minuten goudbruin en gaar. Verwarm intussen het saffraanvocht met de vermout en de crème fraîche al roerende tot een lichtgebonden saus. Leg de visburgers op 2 warme borden en schenk de saus erover (Garneer met een takje dille.)
Lekker met Lollo bionda met geroosterde hazelnoten.
2 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 7 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Menu 21 april 1993
Gegrilde avocado en kip met bietensalsa
GEGRILDE AVOCADO EN KIP MET BIETENSALSA
4 kipfilets
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, fijngehakt
3 gekookte bieten, in blokjes
¼ komkommer, in blokjes
1 bosje koriander, fijngesneden
sap van 1 limoen
2 avocado’s, gehalveerd
Wrijf de kip in met 3 eetlepels olijfolie, de knoflook en de helft van de rode peper. Meng de rest van de peper met de bieten, komkommer, koriander en de helft van het limoensap.
Verhit de grillpan op een hoge stand en gril de kipfilets in 15 minuten gaar. Wikkel in aluminiumfolie en laat 5 minuten nagaren.
Verwijder de pit en de schil van de avocado’s. Bestrijk de snijkanten van de avocado’s met de overige olijfolie en gril de avocado’s met de snijkant naar beneden in de grillpan. Keer na 3 minuten een kwartslag voor een ruitjespatroon en gril nog 2 – 3 minuten.
Besprenkel de avocado’s met het overige limoensap en serveer met de gegrilde kip en bietensalsa.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen april 2023
4 kipfilets
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, fijngehakt
3 gekookte bieten, in blokjes
¼ komkommer, in blokjes
1 bosje koriander, fijngesneden
sap van 1 limoen
2 avocado’s, gehalveerd
Wrijf de kip in met 3 eetlepels olijfolie, de knoflook en de helft van de rode peper. Meng de rest van de peper met de bieten, komkommer, koriander en de helft van het limoensap.
Verhit de grillpan op een hoge stand en gril de kipfilets in 15 minuten gaar. Wikkel in aluminiumfolie en laat 5 minuten nagaren.
Verwijder de pit en de schil van de avocado’s. Bestrijk de snijkanten van de avocado’s met de overige olijfolie en gril de avocado’s met de snijkant naar beneden in de grillpan. Keer na 3 minuten een kwartslag voor een ruitjespatroon en gril nog 2 – 3 minuten.
Besprenkel de avocado’s met het overige limoensap en serveer met de gegrilde kip en bietensalsa.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen april 2023
Abonneren op:
Posts (Atom)