KWARKCOCKTAIL MET GARNALEN EN KRAB
150 gram gepelde Noorse garnalen
1 blikje krab
4 takjes peterselie
7 eetlepels roomkwark (150 gram)
1 eetlepel cognac
½ eetlepel whisky
zout
peper
1 zoetzure appel
1/8 liter slagroom
1 eetlepel citroensap
tabasco
In zeef onder koud stromend water garnalen afspoelen. Laten uitlekken. Krabvlees afgieten. Met vork losmaken. In kopje peterselie fijnknippen. In kom doen: kwark, cognac, whisky, zout en peper. Door elkaar roeren. Appel schillen en klokhuis verwijderen. Boven kwark fijn raspen. In andere kom slagroom half stijfkloppen. Door kwark scheppen: garnalen (2 eetlepels achterhouden), krab (4 mooie stukjes achterhouden), peterselie en slagroom. Op smaak brengen met citroensap en enkele druppels tabasco.
Kwarkmengsel over 4 glazen verdelen. Garneren met achtergehouden garnalen en stukjes krab.
4 personen
voedingswaarde : 245 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip april 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten