EXOTISCHE SHAKE
300 milliliter versgeperst sinaasappelsap, gekoeld
200 gram ananas, in stukjes, gekoeld
100 gram aardbeien, ingevroren
500 milliliter bronwater met bubbeltjes
Meng het sinaasappelsap met de ananas en aardbeien. Mix fijn met de staafmixer. Verdeel over de glazen en schenk het bronwater erbij.
6 personen
voedingswaarde : 39 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : drank
bron : Lekker Gezond augustus / september 2001
zaterdag 3 september 2022
Vijfvruchtendrank
VIJFVRUCHTENDRANK
1 appel, geschild, in stukjes, bevroren
1 peer, geschild, in stukjes, bevroren
3 pruimen, geschild, in stukjes
150 gram pitloze druiven, geschild, in stukjes
1 limoen, het sap
7 sinaasappelen, het sap
Mix alles met behulp van een blender of staafmixer.
6 personen
voedingswaarde : 67 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : drank
bron : Lekker Gezond augustus / september 2001
1 appel, geschild, in stukjes, bevroren
1 peer, geschild, in stukjes, bevroren
3 pruimen, geschild, in stukjes
150 gram pitloze druiven, geschild, in stukjes
1 limoen, het sap
7 sinaasappelen, het sap
Mix alles met behulp van een blender of staafmixer.
6 personen
voedingswaarde : 67 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : drank
bron : Lekker Gezond augustus / september 2001
Sprankelende druivenbowl
SPRANKELENDE DRUIVENBOWL
1 fles droge mousserende witte wijn
500 gram pitloze witte druiven
3 eetlepels sinaasappellikeur
1 liter vers ananas-meloen-mangosap
4 takjes munt
Wijn minimaal 1 uur van tevoren in koelkast zetten.
Druiven wassen, laten uitlekken en van tros nemen. Druiven halveren en in bowlschaal met een inhoud van 2 liter doen. Likeur erdoor scheppen.
Ananas-meloen-mangosap en wijn bij druiven schenken. Munt erboven fijn knippen.
12 personen
voedingswaarde : 105 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : buffet- of brunchgerecht
bron : AllerHande augustus 2001
1 fles droge mousserende witte wijn
500 gram pitloze witte druiven
3 eetlepels sinaasappellikeur
1 liter vers ananas-meloen-mangosap
4 takjes munt
Wijn minimaal 1 uur van tevoren in koelkast zetten.
Druiven wassen, laten uitlekken en van tros nemen. Druiven halveren en in bowlschaal met een inhoud van 2 liter doen. Likeur erdoor scheppen.
Ananas-meloen-mangosap en wijn bij druiven schenken. Munt erboven fijn knippen.
12 personen
voedingswaarde : 105 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : buffet- of brunchgerecht
bron : AllerHande augustus 2001
Perzikshake met gember
PERZIKSHAKE MET GEMBER
6 eetlepels gembersiroop
6 eetlepels suiker
1 limoen
4 verse perziken
5 deciliter ginger ale
Op schoteltje 4 eetlepels gembersiroop schenken. Suiker op ander schoteltje scheppen. Rand van 4 hoge glazen met een inhoud van 3 deciliter eerst in schoteltje met gembersiroop en vervolgens in suiker drukken.
Limoen goed schoonboenen, in plakjes snijden en 4 plakjes half insnijden. Perziken schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Blokjes perzik met 2 eetlepels gembersiroop in keukenmachine pureren. Ginger ale erdoor mengen tot schuimige drank ontstaat en in glazen schenken. Plakjes limoen op land van glazen zetten en rietje in glazen steken.
4 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : drank
bron : AllerHande augustus 2001
6 eetlepels gembersiroop
6 eetlepels suiker
1 limoen
4 verse perziken
5 deciliter ginger ale
Op schoteltje 4 eetlepels gembersiroop schenken. Suiker op ander schoteltje scheppen. Rand van 4 hoge glazen met een inhoud van 3 deciliter eerst in schoteltje met gembersiroop en vervolgens in suiker drukken.
Limoen goed schoonboenen, in plakjes snijden en 4 plakjes half insnijden. Perziken schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Blokjes perzik met 2 eetlepels gembersiroop in keukenmachine pureren. Ginger ale erdoor mengen tot schuimige drank ontstaat en in glazen schenken. Plakjes limoen op land van glazen zetten en rietje in glazen steken.
4 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : drank
bron : AllerHande augustus 2001
Limoenpickle
LIMOENPICKLE
20 limoenen (liefst van biologische teelt)
8 Spaanse pepers
150 gram gemberwortel, geschild, in staafjes
1 liter azijn
6 eetlepels zeezout
3 tenen knoflook, in plakjes
Borstel de limoenen onder stromend water schoon, droog ze goed af en snij ze overlangs doormidden. Snij de helften in halve plakjes. Verwijder de pitjes. Snij de pepers open, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Breng de azijn met het zout, de knoflook en pepertjes aan de kook en laat zachtjes 3 minuten doorkoken. Laat het azijnmengsel afkoelen. Leg de limoenplakjes in een inmaakpot met een inhoud van 1½ liter en schenk de azijn erop, de limoenplakjes moeten goed onderstaan. Sluit de pot en laat deze op een koele plaats minstens 2 weken staan.
Lekker met Indiase gerechten, die wat pit kunnen hebben.
Voor 1½ liter
voedingswaarde : 225 kcal per pot
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : inmaak (hartig)
bron : Tip Culinair augustus 2022
20 limoenen (liefst van biologische teelt)
8 Spaanse pepers
150 gram gemberwortel, geschild, in staafjes
1 liter azijn
6 eetlepels zeezout
3 tenen knoflook, in plakjes
Borstel de limoenen onder stromend water schoon, droog ze goed af en snij ze overlangs doormidden. Snij de helften in halve plakjes. Verwijder de pitjes. Snij de pepers open, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Breng de azijn met het zout, de knoflook en pepertjes aan de kook en laat zachtjes 3 minuten doorkoken. Laat het azijnmengsel afkoelen. Leg de limoenplakjes in een inmaakpot met een inhoud van 1½ liter en schenk de azijn erop, de limoenplakjes moeten goed onderstaan. Sluit de pot en laat deze op een koele plaats minstens 2 weken staan.
Lekker met Indiase gerechten, die wat pit kunnen hebben.
Voor 1½ liter
voedingswaarde : 225 kcal per pot
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : inmaak (hartig)
bron : Tip Culinair augustus 2022
Abonneren op:
Posts (Atom)