YOGHURT MET BESCHUIT EN ROZIJNEN
1½ beschuit
2 eetlepels rozijnen
½ theelepel kaneel
½ eetlepel bruine basterdsuiker
3 deciliter magere yoghurt
Boven kom beschuiten verkruimelen. Toevoegen: rozijnen, kaneel en suiker. Door elkaar mengen.
In 2 schaaltjes yoghurt schenken. Beschuitmengsel erover verdelen.
2 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 2 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip juni 1982
zondag 9 juni 2024
Maaltijdsoep met zomergroenten
MAALTIJDSOEP MET ZOMERGROENTEN
1 ui
150 gram worteltjes
2 aardappelen
1 courgette
250 gram broccoli
200 gram peultjes
2 tomaten
75 gram witte amandelen
2 eetlepels margarine
2 groentebouillontabletten
2 theelepels majoraan
peper
2 takjes peterselie
150 gram geraspte kaas
Ui pellen en in ringen snijden. Worteltjes wassen en in plakjes snijden. Courgette wassen en in plakjes snijden. Broccoli wassen. Roosjes van stronk snijden. Stronk in stukjes snijden. Peultjes afhalen en wassen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Noten grof hakken.
Aardappelen schillen, wassen en in stukjes snijden. In grote pan margarine verhitten. Hierin ui, wortel en amandel 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: aardappel, courgette, broccoli, bouillontabletten, majoraan en 1½ liter water. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes koken. Peultjes en tomaat toevoegen. In nog 8 minuten soep gaarkoken. Op smaak brengen met peper. Peterselie erboven fijnknippen. Aan tafel in bord scheppen en kaas erover strooien.
Lekker met volkorenbrood.
4 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 30 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip juni 1982
1 ui
150 gram worteltjes
2 aardappelen
1 courgette
250 gram broccoli
200 gram peultjes
2 tomaten
75 gram witte amandelen
2 eetlepels margarine
2 groentebouillontabletten
2 theelepels majoraan
peper
2 takjes peterselie
150 gram geraspte kaas
Ui pellen en in ringen snijden. Worteltjes wassen en in plakjes snijden. Courgette wassen en in plakjes snijden. Broccoli wassen. Roosjes van stronk snijden. Stronk in stukjes snijden. Peultjes afhalen en wassen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Noten grof hakken.
Aardappelen schillen, wassen en in stukjes snijden. In grote pan margarine verhitten. Hierin ui, wortel en amandel 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: aardappel, courgette, broccoli, bouillontabletten, majoraan en 1½ liter water. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes koken. Peultjes en tomaat toevoegen. In nog 8 minuten soep gaarkoken. Op smaak brengen met peper. Peterselie erboven fijnknippen. Aan tafel in bord scheppen en kaas erover strooien.
Lekker met volkorenbrood.
4 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 30 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip juni 1982
Asperges
ASPERGES
1½ kilogram asperges
zout
1 theelepel suiker
Met dunschiller asperges schillen, van onder kop naar beneden. Houtachtige uiteinden (ongeveer 2 centimeter) eraf breken. Bewaren om met kooknat bouillon van te trekken voor aspergesoep of saus. Per 8 asperges met rolladetouw aan onder- en bovenkant bijeen binden. In pan ruim water, zout en suiker doen. Aan de kook brengen. Hierin asperges in 45 minuten gaarkoken. Intussen theedoek dubbel vouwen en op aanrecht leggen. Vleesvork achter stukje touw steken en spatel onder bundeltje asperges schuiven. Zo uit pan nemen. (Vocht bewaren voor soep of saus.) Bundeltjes asperges op dubbelgevouwen theedoek leggen. Touwtjes doorknippen en asperges uitspreiden. Zo laten uitlekken. Met spatel asperges voorzichtig op schaal scheppen (koppen naar één kant). Met hand koppen ondersteunen.
Eetwijze: Asperge in linkerhand nemen. Met lepel wat geprakt ei en gesmolten boter op kop scheppen. Met vork kop ondersteunen en naar mond brengen.
4 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip juni 1982
1½ kilogram asperges
zout
1 theelepel suiker
Met dunschiller asperges schillen, van onder kop naar beneden. Houtachtige uiteinden (ongeveer 2 centimeter) eraf breken. Bewaren om met kooknat bouillon van te trekken voor aspergesoep of saus. Per 8 asperges met rolladetouw aan onder- en bovenkant bijeen binden. In pan ruim water, zout en suiker doen. Aan de kook brengen. Hierin asperges in 45 minuten gaarkoken. Intussen theedoek dubbel vouwen en op aanrecht leggen. Vleesvork achter stukje touw steken en spatel onder bundeltje asperges schuiven. Zo uit pan nemen. (Vocht bewaren voor soep of saus.) Bundeltjes asperges op dubbelgevouwen theedoek leggen. Touwtjes doorknippen en asperges uitspreiden. Zo laten uitlekken. Met spatel asperges voorzichtig op schaal scheppen (koppen naar één kant). Met hand koppen ondersteunen.
Eetwijze: Asperge in linkerhand nemen. Met lepel wat geprakt ei en gesmolten boter op kop scheppen. Met vork kop ondersteunen en naar mond brengen.
4 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip juni 1982
Abonneren op:
Reacties (Atom)