donderdag 2 juni 2022

Groentepannetje met mango (China)

GROENTEPANNETJE MET MANGO

125 gram mango
sojasaus
40 gram boter
150 gram Chinese kool
100 gram prei
75 gram bleekselderij
50 gram wortelen
1 teentje knoflook
75 milliliter groentebouillon
100 gram sojascheuten
½ theelepel gemalen gember
1 snufje piment
1 theelepel curry
zout
1 eetlepel sesamolie
een beetje sojasaus
eventueel 1 eetlepel pompoenpitten


Snijd de mango in blokjes, bedruip met sojasaus en laat 2 uur trekken. Bak al roerend in 40 gram boter. Leg opzij.
Snijd de Chinese kool in sliertjes, de prei in dunne ringen, de bleekselderij in kleine stukjes en de worteltjes in fijne blokjes. Hak de knoflook fijn.
Smelt de resterende boter in een wok. Fruit de knoflook en geleidelijk ook de andere groenten onder voortdurend roeren. Meng alles flink door elkaar en laat nog 3 minuten bakken onder voortdurend omwentelen. Voeg de bouillon toe en laat nog 3 tot 5 minuten verder stoven.
Meng er de sojascheuten door. Breng op smaak met de kruiden, de sesamolie en de sojasaus. Strooi er naar believen pompoenpitten over.

2 personen

voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn

Bloemkoolpannetje met bamboe (China)

BLOEMKOOLPANNETJE MET BAMBOE

½ ui
375 gram bloemkool
200 gram bamboescheuten
1 stuk gemberwortel
1 eetlepel boter
1 theelepel kurkuma
½ theelepel piment
1 mespunt koriander
curry
zout
eventueel 2 eetlepels zelfgekweekt hoornklavergroen


Snijd de ui en de bamboe in fijne blokjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de gember in fijne stukjes.
Smelt de boter in een wok. Voeg er de ui en de gember bij. Strooi er kurkuma, piment en koriander over en laat alles stoven.
Laat de bloemkool en de bamboe onder voortdurend roeren 3 tot 5 minuten meestoven. Blus met water en laat afgedekt in 25 minuten gaar worden.
Breng het gerecht op smaak met curry en zout en garneer het met hoornklavergroen.

2 personen

voedingswaarde : 130 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn