BLOEMKOOLPANNETJE MET BAMBOE
½ ui
375 gram bloemkool
200 gram bamboescheuten
1 stuk gemberwortel
1 eetlepel boter
1 theelepel kurkuma
½ theelepel piment
1 mespunt koriander
curry
zout
eventueel 2 eetlepels zelfgekweekt hoornklavergroen
Snijd de ui en de bamboe in fijne blokjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de gember in fijne stukjes.
Smelt de boter in een wok. Voeg er de ui en de gember bij. Strooi er kurkuma, piment en koriander over en laat alles stoven.
Laat de bloemkool en de bamboe onder voortdurend roeren 3 tot 5 minuten meestoven. Blus met water en laat afgedekt in 25 minuten gaar worden.
Breng het gerecht op smaak met curry en zout en garneer het met hoornklavergroen.
2 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten